Abonnementsartikel

CO-modellerne af Horsch Airseeder har fået en ansigtsløftning såvel i design som i såteknik.

Airseederen fås i arbejdsbredder fra tre til 12 meter. Den er monteret med en videreudvikling af Duett-såtand, hvor placeringen af såsæden er mere nøjagtigt i dybden samtidig med, at den kan sprede kernerne ud i bånd cirka 20 centimeter brede.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med en tandafstand på 25 cm giver det en overflade dækning på tæt ved 80 procent af arealet. Tandholderen er ligeledes nykonstrueret så den har en endnu kraftigere stenudløser.

Duett kan desuden placere ammoniak, flydende eller fast gødning samtidig med såning, og placeringen sker i en optimal afstand. Airseederen kan fås med fuldbredde pakker på 3,4 og 6 meter maskinerne

Skiveskær med flere muligheder

Skiveskærssåmaskinen Horsch Pronto DC kan nu udstyres med udstyr til enten flydende eller fast gødning, som nedfældes med enten tænder eller skiveskær.

Den kan desuden monteres med pakker i fuld bredde. De fleste maskiner leveres med overvågning af de enkelte såslanger, som giver alarm, hvis en af såslangerne er tilstoppet.

Sår majs og gødning

Endnu en nyhed på LIB 2004 er Horsch Maistro RC majssåmaskine, der leveres med enten otte eller 11 rækker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Majsudsæden bliver placeret uden brug af vaccumblæsere. I stedet bruges et meget simpelt system, som kaldes ”Finger Pickup”.

Systemet virker ved, at kernen klemmes fast bag en række af fingre, som sidder på en roterende aksel. Disse fingre kører ned i majsene og klemmer en kerne fast bag fingeren, som drejer op til toppen.

I toppen af såhuset er der et hul, som kernen falder i, hvorefter den lander på et gummibånd med afstandslameller. Derved kommer der en kerne i hvert mellemrum på båndet, som sænker majskernerne ned mod sårillen og placerer dem enkeltvis.

Dette system gør al indstilling mellem sorter med store og små kerner overflødig, og der er ingen afstrygere, som skal justeres.

Systemets enkelthed kommer også til udtryk på kontoen for vedligeholdelse, som er reduceret til en plade i rustfrit stål, der skal skiftes cirka hvert andet år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Horsch Maistro RC kan leveres sammen med en såvogn til gødning på enten 3.300 eller 7.000 liter. Ved kombination med den lille såvogn kan der samtidig med såning udføres jordbearbejdning med et to-rækket discsystem, som er monteret under såvognen.

På LIB 2004 udstiller importøren af Horsch, Stroco Agro, foruden de nævnte maskiner også Horsch Terrano FX, Mono, Optipack og Tiger.

Horsch Airseeder CO er monteret med en videreudviklet Duett-såtand, og det er blot en af nyhederne, Stroco Agro viser på LIB 2004