Abonnementsartikel

Arla Foods udvider aktiviteterne i Canada. Det står fast, efter at Arla Foods" datterselskab i Canada har underskrevet en aftale om at købe den canadiske osteimportør og -producent National Cheese Company Ltd. Købet er effektivt pr. 1. november 2004. Det skriver Arla Foods i en pressemeddelelse.

Det nye selskab bliver en førende leverandør af specialoste i Canada med en bred vifte af såvel importerede som lokalt producerede oste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

National Cheese blev grundlagt i 1960 som en familievirksomhed. I dag beskæftiger den 240 medarbejdere og har en årlig omsætning på cirka 550 millioner kroner.

National Cheese tilbyder sine kunder en lang række specialoste samt andre drikke- og fødevarer gennem sit eget distributionssystem med lagre i Montreal, Concord (Ontario) og Vancouver.

Virksomheden producerer oste på to anlæg i Ontario og importerer oste fra Italien og mange andre europæiske såvel som Nord- og Sydamerikanske lande. Det største mærke, Tre Stelle, er et af Canadas mest anerkendte brands inden for oste.

- Arla Foods har over 40 års erfaring med markedet for ost i Canada. Købet af National Cheese giver os mulighed for til fulde at drage fordel af vores solide kendskab til det canadiske marked.

- Med købet af National Cheese følger en betydelig importkvote, som vi vil forsøge at bruge til at sælge flere dansk og svensk producerede oste i landet, siger viceadministrerende direktør Andreas Lundby fra Arla Foods.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arla Foods" datterselskab i Toronto blev etableret i 1961.

Siden er selskabet vokset støt og hedder i dag Arla Foods Canada Inc. Det beskæftiger 14 personer og importerer Arla-produkter for godt 250 millioner kroner fra Danmark - især oste - men har også en produktion af feta og havarti på lokal licens.

Ostene sælges under navnene Rosenborg, Dofino, Dofo, Mediterra og Arla.