Abonnementsartikel

MF 8480 med trinløs transmission trak æren til sig, og New Holland kan bryste sig af Årets Specialtraktor, mens Valtra tog designprisen Golden Tractor of the Year

Hvert år i november måned er der spænding om hvilket traktormærke og hvilken model, der trækker af med æren at blive kåret til Tractor of the Year.

Afsløringen finder sted på EIMA-messen, som holdes i Bologna, Italien, og det er 16 europæiske landbrugsblade, der hver især giver point efter et fastsat system.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor er det også meget svært at forudsige, hvem der vinder, og i år stod opløbet mellem to traktorserier, som hver især tilbyder trinløs variabel transmission.

Den ene var John Deere med modellen 7920 AutoPowr og den anden Massey Ferguson 8480 Dyna VT. Sidstnævnte, der er den største traktor med trinløs variabel transmission, kan nu bryste sig af titlen Tractor of the Year 2005.

Blandt de øvrige kandidater til titlen var traktorer fra Fendt, New Holland, Valtra, Case IH, Claas, Same, Landini og McCormick.

Men både New Holland og Valtra høstede ære ved at sætte sig på de to øvrige anerkendelser, nemlig henholdsvis Årets Specialtraktor og Årets Design.

Specialtraktor og bedste design

Årets Specialtraktor tildeles normalt til en mindre traktor, og det gælder også for årets vinder, som blev New Holland TN75VA, der er en smal traktor, som i vindyrkende lande bruges til at køre mellem vinstokkene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Danmark kan denne traktor bruges af eksempelvis kommuner, i parker, på golfbaner og lignende.

Valtra C150 er den største traktor i C-serien.8335-1