Abonnementsartikel

Økologisk Landsforening vil støtte, at der bliver slået hårdt ned på ulovlig medicinsk behandling af malkekøer.

Reaktionen kommer, efter at Fødevarestyrelsen har afsløret, at en landmand fra Vestjylland bevidst har behandlet sine malkekøer ulovligt med medicin. Landmanden har ikke bare overtrådt de økologiske regler, men også de veterinære.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Økologisk Landsforening tager skarpt afstand fra landmandens handlinger, og foreningen støtter, at Plantedirektoratet har udstedt forbud mod, at landmanden sælger sin mælk som økologisk:

- Ifølge vores viden er der ikke noget, der tyder på, at mælken er nået ud til forbrugerne. Men det er fuldstændig utilstedeligt og vanvittigt, at landmanden spiller hasard med folks sundhed, og at han undergraver en hel sektors troværdighed og omdømme, siger Knud Erik Sørensen, økologisk mælkeproducent og formand for Økologisk Landsforening.

- Aktionen mod landmanden har vist, at myndighederne handler hurtigt, og det er vi positive overfor. Der skal skrides hårdt ind - det må aldrig kunne betale sig at snyde. Det er afgørende, at forbrugerne kan stole på fødevarekontrollen, siger Knud Erik Sørensen.