- Vi mener, at en af de første diskussioner, der skal tages med den nuværende ledelse af Danish Crown, er, om det ikke er på tide at få bestyrelsen gjort mere strømlinet, siger Hans Aarestrup Pedersen, direktør i Landsforeningen af Danske Svineproducenter.

Efter hans og bestyrelsens opfattelse bør en ikke ubetydelig del af slagteriselskabets folkevalgte bestyrelse bestå af personer, som har erfaring med bestyrelsesarbejde fra andre, tilsvarende virksomheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er brug for en professionel bestyrelse, som kan matche og give modspil til direktionen i Danish Crown, påpeger Hans Aarestrup Pedersen.

Kun en farbar vej

Den forholdsvis lave, danske notering bekymrer også Danske Svineproducenter.

Det gælder blandt andet, fordi en stærkt faldende kurs på US-dollar har sin indvirkning på svinenoteringen, som kommer under pres, når dollaren går ned i kurs.

- I Jyllands-Posten kunne man for nylig læse, at koncerndirektør Jens Haven Christensen, Danish Crown, mente, at der var to løsninger på den faldende dollarkurs. Nemlig enten at skære i slagteriets omkostninger eller at sænke svinenoteringen.

- Det er vores helt klare opfattelse, at der kun er én farbar vej, nemlig at Danish Crown reducerer sine egne omkostninger, siger Hans Aarestrup Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han mener, at der ikke kan skæres flere omkostninger væk i primærproduktionen.

Niveauet skal opad

I det hele taget mener Danske Svineproducenter, at Danish Crown har behov for at hæve sin afregning.

- Slagteriet kan ikke holde trit med eksempelvis den tyske afregning, og forudsætningen for, at man kan gøre noget ved det, er, at man erkender, at det er et problem,

- Jeg mener, at der sker alt for stor ensretning af de folkevalgte i alle lag af organisationen, og det får de sunde, kritiske røster til at forstumme, siger Hans Aarestrup Pedersen.

- En større åbenhed om de udfordringer, man står overfor, vil kunne skabe en langt bedre opbakning fra andelshaverne, mener han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er mulighed for at debattere dette og mange andre forhold på generalforsamlingen i Dronning Margrethe Hallen i Fredericia fredag 19. november.