På cirka halvandet år har Massey Ferguson lanceret nye traktorserier inden for alle betydende effektområder.

Den allernyeste serie hedder 4400, og den er netop blevet præsenteret på Royal Smithfield i London. Der er tale om tre modeller, som har motorydelser fra 74 til 98 hestekræfter. Dermed er det traktorer, som passer ind mellem MF 2400 og MF 5400-serierne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I sin lancering af modellerne MF 4435, MF 4445 og MF 4455 lægger Agco Danmark vægt på, at der er tale om robuste, driftssikre traktorer, der er enkle og lette at betjene. Desuden er de ifølge firmaet lette at vedligeholde og økonomiske i brug.

Velegnede til kvægbrugere

Blandt de mulige brugere til MF 4400-serien er kvægbrugere, der ønsker traktorer med alsidighed.

Forakslen på de firhjulstrukne modeller er designet til at klare over 100 hestekræfter, og den er konstrueret til en vægt på 3.500 kg, hvilket er en stor fordel, når der monteres frontlæsser. For at kunne komme rundt under snævre pladsforhold er drejevinklen på 55 grader og oscillationsvinklen 13,5 grader, som gør det nemmere at køre i ujævnt terræn.

Der er også mulighed for at vælge tohjulstræk.

Alle tre modeller har motor fra Sisu Diesel, og den mindste har tre cylindre, mens de to største begge er fircylindrede. Alle tre har turbo og maksimalt moment ved 1.400 omdrejninger pr. minut.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flere muligheder for kraftudtag

Tilkobling af pto-akslen sker med et håndtag på venstre side af instrumentpanelet. Systemet er opbygget med en kobling, og arbejdshastigheden på 540 omdrejninger pr. minut nås ved en motorhastighed på 1.890 omdrejninger pr. minut.

Såfremt der er lettere opgaver, der skal løses, kan der vælges en økonomi-pto, hvor motoromdrejningerne er på 1.594 pr. minut.

Hvis der er behov for 1.000 omdrejninger på pto’en, kan det tilkøbes som ekstraudstyr.

Blandt det øvrige ekstraudstyr er også front-pto og en frontlift med en løftekapacitet på 2.500 kg.

Tilkobling af differentialespærre på bagakslen sker elektrohydraulisk, mens forakslen har et differentiale med begrænset slip.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alle modellerne er udstyret med oliekølede bremser, og der kan monteres hydraulisk anhængerbremse.

Joystick til hydraulikken

Alle tre modeller i MF 4400-serien er udstyret med åben center hydraulik, hvor den mindste har en ydelse på 37 liter i minuttet, mens de to store modeller yder 52 liter.

Hydraulikolien kommer fra en separat beholder og passerer gennem et dobbelt filter, sådan at forurening af olien modvirkes.

Den bagerste lift har en løfteevne på 2.900 kg på den mindste model, mens de to største løfter 3.400 kg. Den mindste kan som ekstraudstyr leveres med samme kraftige lift som de to større modeller.

Som standard er de tre traktorer udstyret med to spoleventiler, som betjenes med et joystick. Hvis der er behov for det kan der installeres op til yderligere to spoleventiler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Liften kan enten køres med dybderegulering eller positionskontrol, og sænkehastigheden kan reguleres.

Kabinen har fladt gulv, og den er som standard udstyret med luftfilter. Aircondition er ekstraudstyr.

Alle tre modeller i serien er fremstillet på Valtra-fabrikken i Finland.