Abonnementsartikel

Opdagelsen af knoglestyrkende egenskaber ved en mælkeingrediens giver håb for de millioner af mennesker, som lider af knogleskørhed.

Det viser nye resultater fra en forskningsgruppe på universitetet i Auckland, New Zealand. Forskerne har fundet ud af, at mælkeproteinet lactoferrin, der hindrer knoglenedbrud samtidig styrker knoglevækst fire gange hurtigere, end når man indprøjter lactoferrin direkte ind i en knogle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Professor Jill Cornish, der leder projektet i Auckland, vurderer, at lactoferrin i pilleform eller som en beriget drik kan forhindre begyndende knogleskørhed for de, der befinder sig i risikogruppen.

Hun mener samtidig, at der er brug for mere forskning, før man vil kunne starte egentlige behandlinger med lactoferrin, skriver Fonterra News.

Forskningsprojektet foregår i et samarbejde mellem blandt andet mejerigiganten Fonterra og Aucklands Universitet.

Knogleskørhed påvirker flere end 200 millioner mennesker på verdensplan og koster alene i New Zealand sundhedsmyndighederne omkring 800 millioner kroner om året.