Abonnementsartikel

Nykredit vil sprede auktioner over obligationer på rentetilpasningslån

Nykredit har besluttet fremover at sprede rentetilpasningen på tre årlige auktionsforløb.

Nye lån med årlig rentetilpasning, der udbetales fra 1. april 2005, får rentetilpasningstidspunkt i marts eller september.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rentetilpasningen i december bibeholdes for eksisterende lån.

Lån med nye tidspunkter for rentetilpasning vedrører i første omgang kun Nykredits F1 lån i danske kroner. Den enkelte kunde vil fortsat kun have rentetilpasning en gang om året.

Nykredit koncernen er den største udbyder af obligationer med rentetilpasning i Danmark. I indeværende år når udbuddet på auktionerne således op omkring 130 mia. kroner. En spredning af rentetilpasningen vil fremover sikre et mere jævnt udbud af obligationer til gavn for låntagerne.

Tre årlige rentetilpasninger giver bedre mulighed for, at kundens første renteperiode er tættere på et år, ligesom det bidrager til at sikre et forsat gnidningsfrit likviditetsforløb i penge- og obligationsmarkedet.

Endelig giver udstedelsen af nye rentetilpasningsobligationer investorerne et bredere spektrum til at investere i Nykredit obligationer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gradvis udjævning over fem år

Med Nykredit koncernens beslutning om at sprede rentetilpasningen over hele året vil der over en 5-årig periode ske en gradvis udjævning.

Rentetilpasningen i december vil dog i de kommende år omfatte flest lån.

Nykredits eksisterende rentetilpasningslån vil fortsat have rentetilpasning i december måned, ligesom nye rentetilpasningslån ud over F1 i danske kroner fortsat bliver givet med rentetilpasning i december på baggrund af obligationer med termin 1. januar.

Efter 1. april 2005 vil standardudbetalingen af Nykredits F1-lån i danske kroner foregå, så udbetalinger i 2. og 3. kvartal sker i lån med rentetilpasning i marts, mens udbetalte lån i 1. og 4. kvartal rentetilpasses i september.

Nykredits kunder vil dog have mulighed for individuelt at vælge andre tidspunkter for deres første rentetilpasning, ligesom standardudbetalingerne vil kunne ændres efter behov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der åbnes i den forbindelse korte rentetilpasningsobligationer med terminer 1. april og 1. oktober.

Hvis der opstår behov, vil Nykredit åbne nye rentetilpasningstidspunkter for andre typer end F1-lån i danske kroner.