Abonnementsartikel

Dalum Landbrugsskoles elever drager ofte over Atlanten for at nærstudere og arbejde i det amerikanske landbrug

Dalum Landbrugsskole har efterhånden mange internationale kontakter herunder flere universiteter i USA. Det kommer eleverne på Dalum Landbrugsskole til gode, idet de i kortere eller længere perioder kan tage til USA for at se nærmere på landbrugssektoren.

- De studerende kan tage derover i to-tre uger, hvor de for eksempel kan arbejde på en farm i en uge eller to og i den øvrige tid se sig omkring og dermed få et indtryk af og indblik i amerikansk landbrug og kultur, forklarer Lars Fink, markedsføringsleder på Dalum Landbrugsskole.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han påpeger, at de studerende også kan vælge at tage til USA og følge fag for et semester eller flere på lige fod med amerikanske studerende.

- Denne mulighed henvender sig primært til færdiguddannede agrarøkonomer og jordbrugsteknologer, da der vil være krav om faglige forudsætninger til mange af kurserne. Dette vil selvsagt være afhængig af kursusvalg og interesser. Faglige forudsætninger vil blive vurderet individuelt. Desuden skal man gennemgå en test af sproglige forudsætninger, siger Lars Fink.

Foruden USA er Dalum Landbrugsskole i det kommende år på banen i andre lande.

Skolen arrangerer i 2005 ture til Brasilien, Slovakiet, USA og Japan. Sidstnævnte er blandt andet interessant, fordi landet næste år er vært for verdensudstilling EXPO 2005.