Angry Birds startede som et elektronisk spil, der blev lavet for Apples iPhone og gik ud på at ramme nogle irriterende grise med meget sure fulde. Siden har det nærmest udviklet sig til en global kult - især blandt børn.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og nu er Angry Birds på vej til danske legepladser takket være et finsk samarbejde mellem producenten af Angry Birds Rovio Entertainment Oy og producenten af legepladsudstyr Lappset Group Oy.

De to virksomheder har aftalt, at Lappset vil fremstille lege- og aktivitetsudstyr og nøglefærdige aktivitetsparker, som er inspireret af Angry Birds-figurerne. I Danmark vil disse produkter blive leveret af det danske firma Uno Koncept, der igennem flere år har arbejdet sammen med Lappset.

Forener den digitale verden med den fysiske

I første omgang er det dog kun finske børn, der får glæde af Angry Birds på legepladsen. Verdens første Angry Birds-aktivitetsparker bliver nemlig opbygget næste år i de finske byer Rovaniemi og Espoo.

- Aktivitetsparkerne passer perfekt sammen med Angry Birds-universet og vores måde at tænke på, siger Peter Vesterbacka, administrerende direktør hos Rovio.

- Vi vil udvikle en service som forener den digitale verden og den fysiske verden på en måde, der aldrig er set før. Angry Birds' popularitet er ikke begrænset til nogen alder, noget køn eller nogen socialgruppe, og aktivitetsparkerne er designet til at være interessante steder for alle uden undtagelse - i hele verden.