Abonnementsartikel

Rengøringsgiganten skulle aldrig have lagt sag an mod TV2 og Ekstra Bladet, konkluderer dagens aviser

”Kryb til korset og sig undskyld, uanset om du har ret eller ej”.

Sådan citerer dagens Børsen direktør Jesper Højbjerg, Advice as, som rådgiver om ledelse om kommunikation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ordene falder på baggrund af den pure frifindelse, Københavns Byret gav både TV2 og Ekstra Bladet i den retssag, der var anlagt mod de to medier af rengøringsgiganten ISS.

Af dommen fremgår det, at optagelserne skete "efter, at sanitørernes rengøring var tilendebragt". Samtidig fastslår byretten efter afhøringer, at videoen er "udtryk for utilfredsstillende rengøring på slagteriet", skriver Jyllands-Posten i sin dækning af retssagen. Avisen fortsætter:

Alt i alt har de to medier gennem forsvarlig research skaffet tilstrækkelig dokumentation i behandlingen af et "væsentligt samfundsanliggende", fremgår det af dommen. ISS skal nu betale sagens omkostninger på to gange 30.000 kr.

Var sikre på at vinde

På Ekstra Bladet online kan man læse følgende:

Dermed fik Nyhedschef Michael Dyrby fra TV2 Nyhederne og Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen ret, da de i forbindelse med sagsanlægget udtalte, at de var temmelig sikre på at vinde sagen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har jo ikke opfundet problemet med den dårlige rengøring. Vi har blot afdækket det. Og efterfølgende har de øverste myndigheder på området fundet frem til det samme resultat, sagde Michael Dyrby.

Også Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen tog sagen afslappet.

- Der er intet overraskende i stævningen fra ISS, og vi fastholder alt, hvad vi har skrevet. Hvis ISS virkelig gerne vil have genopført hele den ulækre sag om et år i en retssal - så gerne for os.

Anker nok ikke dommen

På baggrund af den klare afgørelse i byretten ser det også ud til, at ISS undlader at anke dommen. Det er i al fald den konklusion, dagspressen er kommet frem til.

Danish Crown, der har antaget ISS til rengøringen af sine slagterier, var ikke med i sagsanlægget, og det ser ud til, at slagterikoncernen gjorde klogt i den beslutning. Også selvom selskabet helt tydeligt fremtrådte med samme holdning som ISS, da sagen var på sit højeste i medierne i starten af 2004.