Abonnementsartikel

- Vi skal pleje og udvikle de stærke kompetencer, som vi har og skabe forståelse for, at også et lille land som Danmark har gavn af store og stærke fødevarevirksomheder, der kan matche de stadigt større supermarkedskæder.

Det siger formanden for Danske Slagterier, Bent Claudi Lassen, i sin nytårsudtalelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alternativet er, at vi bliver oversvømmet af fødevarer fra lande, hvor fødevaresikkerhed og dyrevelfærd ikke står så højt på dagsordenen som i Danmark.

- Vi skal passe på, at den danske debat ikke bliver for navlebeskuende. Vi kan ikke trække en osteklokke ned over Danmark. I hvert fald ikke, hvis vi ønsker fortsat fremgang i velstand og velfærd, betoner Bent Claudi Lassen.

- En strategigruppe af fremtrædende erhvervsfolk og chefer fra statsadministrationen påpegede for nylig, at dansk innovation har givet Danmark en førerposition på blandt andet svinekødsområdet, og at denne position også kan fastholdes i fremtiden.

- Innovationsmodellen bygger blandt andet på den danske andelstradition og har inden for fødevaresektoren skabt nogle lokomotiver, der kan spille med i den internationale superliga. Det er vi stolte af og håber, at strategigruppens anerkendelse vil brede sig til resten af befolkningen og politikerne, siger Bent Claudi Lassen.