Abonnementsartikel

Ribers Maskinimport sælger fremover Cormalls udfodringsrobot "Robert"

Ribers Maskinimport, der har specialiseret sig i håndtering af kvægfoder helt ude fra siloen, og til det ligger på foderbordet foran køerne, kan nu levere en komplet løsning til et fuldautomatisk system til udfodring i kvægstalde.

Virksomheden har nemlig netop indgået aftale med Cormall om forhandling af udfodringsrobotten ”Robert”.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der har i de senere år vist sig en stadig større interesse for fuldautomatiske systemer til udfodring, specielt i stalde med robotmalkning. Men systemet er også efterspurgt andre steder, hvor man af forskellige årsager har ønsket et smalt foderbord.

Ribers Maskinimport har gennem et stykke tid været på udkig efter en leverandør, som kunne levere et system til sammenkobling med selskabets stationære Redrock-fuldfoderblander.

Valget faldt på Cormall, som kunne levere det optimale system med deres nyudviklede udfodringsrobot ”Robert”.

Systemer passer sammen

”Robert” passer ifølge Ribers Maskinimport perfekt til Redrock-systemet, og med valget af ”Robert” mener firmaet at have fundet den optimale løsning for dets kunder nu og i fremtiden.

Det fremhæves, at ”Robert” er meget fleksibel, idet den udover at kunne køre fuldautomatisk sammen med Redrock-fuldfoderblanderen, også kan bruges manuelt i en afsides beliggende stald.

Artiklen fortsætter efter annoncen

”Robert” styrer efter en nedstøbt kobbertråd i gulvet, hvilket gør installationen meget enkel både i nye og ældre stalde.

Den har en kraftig dieselmotor, som gør den meget driftsikker. Den kan udfodre til forskellige grupper på hver sit tidspunkt og med hver sin mængde. Det er stort set kun fantasien, der sætter grænser.