Abonnementsartikel

Danmarks Naturfredningsforening (DN) overtræder de samme regler, som man anbefaler over for økologiske landmænd i Danmark.

På Skovsgaard Gods på Langeland, der indirekte ejes af Danmarks Naturfredningsforening, er man ikke bleg for at vriste hver en øre ud af de omkringliggende marker. Grøfter, buske og grønne zoner for dyr og insekter er pløjet væk - stik modsat foreningens egne anbefalinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Poul Henrik Harritz, er ikke glad for at høre om de forsvundne grønne zoner, de såkaldte bræmmer, på Skovsgaard.

- Såfremt, der ikke er bræmmer, må der være sket et kommunikationsbrist. Der må være sket en fejl, siger Poul Henrik Harritz, der også er formand for Danmarks Naturfond, som blandt andet ejer Skovsgaard.

Poul Henrik Harritz besøger selv godset en halv snes gange i løbet af sæsonen, men han har ikke bemærket de manglende grønne zoner.

- Det er meget vigtigt med bræmmer for at skabe sammenhæng og naturlige overgange mellem de forskellige naturtyper, konstaterer præsidenten og påpeger, at lovgivningen som minimum skal overholdes, hvilket han også mener, den bliver.

Skovsgaard Gods drives med et underskud på cirka 300.000 kroner på driften. Det opvejes af et årligt tilskud fra Danmarks Naturfredningsforening på cirka 458.000 kroner. Tilskuddet skal dække tab som følge af naturnær drift og den mangel på indtægter, det giver.