Abonnementsartikel

Agromek 2005 har 38 procent flere nyheder end udstillingen i 2004 - blandt andet er der i år 30 tre-stjernede nyheder

Der er godkendt 273 nyheder til Agromek 2005, hvor de 30 er tre-stjernede, de 56 to-stjernede og de resterende187 en-stjernede.

Fire af de godkendte Agromek-nyheder bliver dog først offentliggjort den 17. januar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foruden de mange nyheder, som er anmeldt til bedømmelse af Agromeks nyhedskomité er der traditionen tro også en del nyheder med, som ikke nåede at blive klare til skæringsdatoen for anmeldelse, som var 1. oktober 2004.

- Det er opløftende med de mange nyheder, siger Jan Tjørnelunde Pedersen, udstillingschef for Agromek.

Agromek 2005 åbner officielt tirsdag 18. januar og lukker igen lørdag 22. januar. Alle dage er udstillingen åben fra klokken 9 til 17.

- For særligt indbudte gæster og gæster, der vil betale dobbelt entré, er der VIP-dag mandag 17. januar, fortæller udstillingschefen.

Mange udlændinge besøger udstillingen

Fra Agromeks side bliver der gjort et stort arbejde for at tiltrække og invitere udlændinge, som kan være kunder til de danske landbrugsmaskiner og dansk udstyr til husdyrproduktion som for eksempel staldinventar og fodringsanlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi oplever en stor interesse fra de nye EU-lande og specielt de polske landmænd og maskinhandlere, forklarer Jan Tjørnelunde Pedersen.

Det samme gør sig gældende for Letland og Litauen, hvorfra der også kommer mange til Agromek 2005.

- Vi har også oplevet stor interesse fra Bulgarien, siger Jan Tjørnelunde Pedersen.

Udover gæster fra de nævnte land kommer der også gæster fra et stort antal andre lande fordelt over alle kontinenter – det vil sige fra alle verdensdele.

Når de udenlandske gæster besøger Agromek, har de mulig for at lære de danske produkter nærmere at kende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men det er også muligt for udstillerne via vores hjemmeside og et password at orientere sig om, hvem der kommer og hvornår. Herefter kan man så prøve at komme i kontakt med de udenlandske gæster, som er interessante for ens virksomhed, fortæller Jan Tjørnelunde Pedersen.

Toget kører også i år

Som de seneste mange år er der også i 2005 direkte tog fra Sjælland til Agromek i Herning. Prisen er 370 kroner inklusiv kaffe og et rundstykke, og transporttiden er mellem tre og fire timer, afhængig af, hvor man står på.

Vestligste station er Slagelse, og tilmelding skal ske senest 10. januar via Agromeks hjemmeside på adressen www.agromek.dk

Agromekpriser for brugsmæssig værdi

Tre Agromek- priser bliver uddelt på udstillingens officielle åbningsdag, tirsdag 18. januar.

- Med priserne sætter vi fokus på den brugsmæssige værdi oven på nyhedsbedømmelsens fokus på ny konstruktion eller ny sammensætning, oplyser Jan Tjørnelunde Pedersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Priserne kan kun gives til to- eller tre-stjernede Agromek- nyheder.

Prismodtagerne bliver udvalgt af tre grupper af landmænd, der gennemgår de to- og tre-stjernede nyheder på Agromek inden for hver deres område dagen før prisuddelingen.

- Udvalgenes opgave er at finde de tre nyheder til markbrug, kvægbrug og svineproduktion, som efter deres skøn kan få størst praktisk betydning for den enkelte landmand eller landbruget som helhed.

- Der er kun en pris til hvert område. De prismodtagende produkter skal i øvrigt være klar til markedsføring senest et halvt år efter Agromek, fastslår udstillingschefen.Foto1