Abonnementsartikel

Ekko Maskiner A/S viser på Agromek sin nye Rodfrugtpolerer, der er tildelt tre stjerner

Nyheden er en maskine med seks bløde, roterende børster, der med forskellige hastigheder polerer rodfrugter som kartofler og gulerødder.

Børsterne i Ekkos EM 1205 rodfrugtpolerer er monteret i længderetningen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Over børsterne er monteret et spulesystem med stor vandmængde. Det giver en meget skånsom behandling af produktet. Vandet bliver recirkuleret fra en tank under selve polerermaskinen, forklarer Uffe Nielsen fra Ekko Maskiner i Bredsten.

Til at regulere flowet samt tømning er rodfrugtpolereren monteret med en hydraulisk hæve- og sænkefunktion.

Børster øjne og pletter væk

- EM 1205 er udviklet til at rengøre rodfrugter. I forvejen skal rodfrugterne vaskes i en almindelig vasker. Herefter kører frugterne gennem polerermaskinen.

- Her bliver rodfrugterne poleret blanke således, at såkaldte øjne og sorte pletter fjernes. Det giver en mere indbydende vare, fortæller Uffe Nielsen.

Den daglige rutine med Ekkos EM 1205 er derefter: Normal vask af rodfrugterne. Herefter føres de til indløbet på rodfrugtpolereren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afhængig af mængden eller sværhedsgraden af poleringen indstilles hældningen på de roterende børster. Rodfrugterne roteres frem til udløbet, hvorefter de føres videre til sortering og pakning.

Symaskine til papirposer og sække.

- På Agromek medbringer vi også en symaskine-linie, som ikke er set tidligere, siger Uffe Nielsen.

Symaskinen er beregnet til papirposer og lærredssække. Maskinen består af en afvejningsmaskine til afvejning direkte i papirposer eller lærredssække.

Posen står på et frekvensstyret bånd, der fører posen videre til en symaskine. Efter syning skubbes posen af båndet med lufttryk og videre til en elevator eller et karruselbord, hvor poserne kan tages fra til stabling på palle.

- Fremføringsbåndet er udstyret med en hæve- og sænkefunktion, der sørger for tilpasning til pose- eller sækkestørrelse. Maskinen letter arbejdsprocessen og arbejdet, så man undgår mange tunge løft, siger Uffe Nielsen.