Abonnementsartikel

Der åbner sig nye muligheder for svineproducenten, hvis de nye teknologiske vindinger indenfor it udnyttes.

Skov præsenterer den tre-stjernede nyhed, Info Matic Weblink, der er et kommunikationsmodul, der overfører data fra staldcomputerne til pc indeholdende managementprogrammet Info Matic. Overførslen sker via højhastigheds-internetforbindelse.

Kommunikationsmodulet er typisk monteret i stalden hvor det opsamler data fra klima- og produktionscomputere. Producenten kan således altid få adgang til disse data via en internetopkoblet pc.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Har producenten således en bærbar pc, vil han/hun hvor som helst i verden kunne overvåge sin produktion og foretage ændringer i staldcomputernes opsætning via pc.

Adgang for rådgivere og andre specialister

Flere pc"ere kan være tilsluttet kommunikationsmodulet samtidig. Hermed kan producenten vælge at give sine rådgivere og andre specialister adgang til klima- og produktionsdata. De får så samme referencegrundlag, når producenten skal hjælpes i den daglige drift eller i krisesituationer.

Adgangen til data begrænses af managementprogrammet, hvor hver bruger oprettes med eget navn og password.

Rettighederne kan differentieres således, at det kun er producenten der har administratorrettigheder, og kan redigerer data, mens rådgivere og andre specialister kun gives læserettigheder.

Nye perspektiver

Med det nye kommunikationsmodul er den produktionsansvarlige mindre "bundet" til produktionsenheden, idet han/hun nu kan få adgang til relevante data over alt i verden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den daglige drift kan hermed i stor udtrækning overlades til andre, men samtidig kan overblikket over produktionen bevares via kommunikationsmodulet.

Det giver mulighed for at have flere produktionssteder - også i udlandet, hvor det kan være svært at få tilstrækkeligt kvalificeret personale. Den daglige drift kan hermed overlades til medarbejdere med en svagere faglig baggrund.