Det nye traktordæk fra Michelin har været på alles læber siden lanceringen for nylig. Nu vises det også på Agromek og er her blevet godkendt som tre-stjernet Danmarksnyhed.

Det er lykkedes at konstruere et dæk, der kan færdes både i mark og på vej ved et dæktryk på 1,0 bar. Normalt ville så lavt et tryk give høj slitage ved landevejskørsel og samtidig gør kørslen slingrende og usikker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Perspektivet i Xeobib er derfor, at det nu bliver mere almindeligt at køre med passende tryk på 1,0 bar i marken, hvorved jordskader mindskes.

Det har selvfølgelig altid været god latin at justere dæktrykket ved overgangen mellem vej og mark, men i praksis har det virket besværligt. Nogle har derfor valgt at fortsætte ud i marken ved det høje tryk - til skade for marken.

Helt nyt koncept for dæk

Xeobib bygger på en helt ny konstruktion af dæk med blandt andet bredere fælge. GKN Wheels Nagbøl ved Lunderskov laver fælgene, som ud over den øgede bredde også har fået et andet fælghorn.

- Vi forventer, at Xeobib i løbet af 2005 vil være klar til fabriksmontering på rigtig mange traktorer, fortæller Lars Skov-Andersen fra Michelin Nordic.

- Desuden ombyttes der allerede nu en del fabriksmonterede hjul til Xeobib.