Abonnementsartikel

Discovery Mobilskraberen er en batteridrevet robotskraber fra Lely, som holder spalterne rene døgnet rundt

Lely lancerer i forbindelse med Agromek en robotskraber, som automatisk kører rundt i stalden mellem dyrene og skraber spalterne rene, 24 timer i døgnet, syv dage om ugen. Agromeks nyhedskomité har givet robotten tre stjerner.

Robotten, der har betegnelsen Discovery Mobilskraberen, er batteridrevet. Efter hver rengøring, vender den automatisk tilbage til sin opladestation, som er monteret på en væg et sted i stalden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opladestationen fungerer samtidig som udgangspunktet for alle rengøringsruterne.

En skraber, monteret under Discovery, skubber gødningen gennem åbningerne i spalterne.

Skraberen er drevet og styres af to hjul.

Robotten har indbygget ultralydcensor, som sikrer, at den følger væggen i en forudbestemt distance samtidig med, at robotten navigerer efter et indbygget elektronisk kompas.

- Den kan programmeres til at følge flere forskellige ruter samt til at starte de forskellige ruter på bestemte tidspunkter af døgnet, oplyser Claus Nielsen, produktmanager hos Lely Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kan arbejde på alle slags gulve

Discovery Mobilskraberen kan ifølge producenten arbejde på alle typer spaltegulv samt gummi-spaltegulv. Derudover kan robotskraberen også rengøre almindeligt fast betongulv over kortere afstande op til fem meter.

Claus Nielsen oplyser, at Discovery Mobilskraberens konstruktion er meget kompakt og lav, hvilket tillader den at passere under eventuelle separationslåger og holdadskillelser.