Abonnementsartikel

Den naturlige opdrift i anlægget udnyttes optimalt og der spares energi til både ventilation og varme

H.H. FarmTech a/s præsenterer ProFlow, som er et tre-stjernet ventilationskoncept fra Fancom til svinestalde, store som små sektioner.

Ud fra antallet og alderen på grisene beregner systemet det præcise ventilationsbehov. En målevinge sikrer, at den rette luftmængde altid skiftes, aldrig for meget og aldrig for lidt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge firmaet betyder det, at omkostningerne til ventilation og varme vil blive reduceret.

Øget kapacitet og nyudviklet computer

Hjertet i konceptet er den nye måleenhed, der præcist måler mængden af ventileret luft. Enheden fås nu i størrelser op til 80 cm. i diameter, med en kapacitet på op til 22.000 m3/time.

En nyudviklet computer bruger informationerne til præcis ventilation.

Så længe den naturlige opdrift i anlægget, er nok til at opnå et optimalt klima i sektionerne, står ventilatorerne standby.

Spjældet regulerer ventilationsmængden, indtil behovet stiger og ventilatoren starter op.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Unødige udsving i ventilationsydelsen undgås, og der sker en glidende indkobling af den mekaniske ventilation, når behovet stiger.

Andre fordele

Der er tænkt på, at kontrolpanelet skulle være brugervenligt, ligesom anlægget kan tilsluttes et program, FarmManager, der giver et samlet overblik over anlæggene på gården.

Da ventilatoren er slukket, når der ikke er behov for den, og da den naturlige opdrift udnyttes i anlægget, er ventilator- støjen i stalden er ligeledes reduceret til et minimum.