Abonnementsartikel

Trima Plus er navnet på en ny serie frontlæssere, som er blevet opgraderet på en række punkter - herunder større arbejdshastighed og mere styrke

Mere løftekraft, større arbejdshastighed og større styrke. Det er nogle af de forbedringer, som er på den nye serie frontlæssere, Trima Plus, fra svenske Ålö. Læsserne har fået to stjerner ved Agromek.

Trima Plus-serien har blandt andet mekanisk parallelføring. Der er konstrueret en ny arm og sammen med en lavere placering af parallelføringen giver det en lavere placering af frontlæsseren på traktoren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Trima Plus har endvidere taget højde for problemer med udsyn til redskabets kroge fra kabinen.

- Mellem den brede frontlæsserarm og traktorens motorhjelm ser man tydeligt frem imod redskabet.

- Ved tilkoblingen løftes frontlæsseren op og redskabsrammen drejes helt rundt, så den øverste aksel i rammen vender nedad. Det sidste er muligt, fordi den total bevægelse i redskabet er blevet større, oplyser firmaet.

Dimensioneret til 300 hestekræfter

Frontlæsser-serien har fået en bredere og højere U-profil, hvorved vrid- og nedbøjningsstyrken er blevet forbedret. Tværrøret er blevet placeret langt fremme, så frontlæsseren kan flyttes længere tilbage på traktoren. Det giver større stabilitet.

Serien har endvidere gennemgået en ny overfladebehandling. Alle komponenter males før montage i et nyt pulverlakeringsanlæg. Inden maling affedtes og rustbeskyttes komponenterne i et zink- og manganbad.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Overfladen er væsentlig mere slagfast end tidligere. Selv efter flere års hårdt arbejde vil malingen give en god beskyttelse, anfører firmaet.

Som konsekvens af, at landbrugets maskiner bliver større og større er frontlæsser-serien også tilført et nyt beslagssystem.

Trima Plus-serien består af i alt 11 modeller, hvoraf fem er ikke-parallelførte.

Den største, Trima + 7.0 P, løfter helt op til 4,75 meter og er dimensioneret til traktorer op til 300 hestekræfter.