Abonnementsartikel

Gæt en gang, nej det er ikke kronprinsessen, som handler maskiner hos JV Maskiner Brørup, men lokale, tasmanske landmænd

Vagn Jensen handler med den anden side af jorden, når han sender Claas-udstyr til Tasmanien.

- Sidst vi sendte en container med udstyr derned var i juli 2004, fortæller han. I denne container var der blandt andet en Claas rundballepresser og en rive.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Baggrunden for den fjerne kunde, som vovede pelsen og sendte flere hundrede tusinde kroner til JV Maskiner Brørup for at betale en Claas Jaguar finsnitter, han aldrig havde set, var MaskinBladet Onlines formidling af brugte maskiner.

Her havde den tasmanske landmand fundet lige netop den snitter til den pris, han ville betale. Så betød det mindre, at den skulle rejse over havet hele den lange vej om på den anden side af jorden.

- Siden har vi haft en pæn handel sammen, og for ham er det lige så hurtigt at købe sin reservedele til Claas snitteren hos os. Det er desuden også billigst, siger Vagn Jensen.

Den pågældende landmand har et brug med 500 malkekøer, og indtil 2003 var det græs, der skulle snittes. Men fremover er det måske også majs.

- Han ringer en gang hver måned, og så får vi os en snak. Her i foråret 2005 skal de prøvehøste majs til ensilering, og går det godt, kan det være, at majs kommer ind i markplanen dernede, siger Vagn Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han har selv været nede på den fjerntliggende ø, der ligger nær Australien.

- Jeg tror, at landmand måske kommer herop i år for at holde sin vinterferie, når vi har sommer, mener Vagn Jensen.Foto1