Abonnementsartikel

Har du bygget din helt egen foderløsning, eller har du en ide til, hvordan det bliver billigere eller nemmere at producere fødevarer?

Kan du svare ja, er du måske så småt på vej til at vinde Agro Business Parks nye innovationskonkurrence, der giver 20.000 kroner til tre lyse hoveder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med konkurrencen vil vi provokere idéer ud af folk.

- De 20.000 kroner er en personlig gevinst, som man kan stoppe i lommen, eller man kan vælge at prøve lykken som igangsætter, foreslår René Damkjer, direktør i Agro Business Park.

Konkurrence for tredje gang

I 2000/2001 og 2002 forsøgte Agro Business Park at lokke idémagere ud af busken. Det kom der syv idéforslag ud af første gang og 20 forslag ved den seneste konkurrence i 2002.

Agro Business Park tager imod ideer både fra landmænd, rådgivere og forskere. Det eneste krav er, at den bærende ide skal komme til gavn inden for landbrug, fødevarer eller miljø.

- Om det er en landmand, der har sat en maskine sammen på en ny og overraskende måde eller det er en forskers nye viden er underordnet. Det vigtigste er, at idéen er nyskabende og indeholder en vis mængde viden, der kan omsættes til et kommercielt produkt, siger René Damkjer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kom ud med din idé

Vinder man innovationskonkurrencen, eller brænder man inde med en god ide, er det René Damkjers håb, at der kommer et levedygtigt produkt ud af idéen på sigt.

- Jeg håber, at de mennesker, der dukker op med den gode idé, er villige til enten at starte egen virksomhed, lave kompagniskab med eksisterende virksomheder eller sælge deres ide til en virksomhed, siger han.

Til årets konkurrence har Agro Business Park sat fagfolk fra landbrug og industri sammen med politikere for at finde de tre vindere. Fødevareminister Hans Chr. Schmidt (V), præsident Peter Gæmelke og direktør Asbjørn Børsting i DLG er blandt de ni medlemmer i dommerkomitéen.

Har man et bud på en god idé, kan man læse mere om konkurrencen på www.agropark.dk. Foto1