Abonnementsartikel

Med en virkningsgrad på op til 92 procent er fyringskedler fra Alcon blandt verdens mest effektive til afbrænding af halm, træ og andet biobrændsel

Den danske producent og udvikler, Alcon, præsenterer i år på Agromek efter eget udsagn de mest energieffektive fyr på markedet.

- Alcons kedler og fyr har i uvildige tests foretaget i samarbejde med Teknologisk Institut vist en usædvanlig høj effektivitet. Med en virkningsgrad på op til 92 procent er fyringskedler fra Alcon blandt verdens mest effektive til afbrænding af halm, træ og andet biobrændsel, oplyser virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er virkelig mange penge at spare, særligt når vi sammenligner halm og brænde i forhold til de stigende oliepriser, siger Svend Bisgaard Kristensen, direktør i Alcon.

Det oplever Alcon til dagligt, når folk fra typisk landbrug og husejere på landet efterspørger brænde- eller stokerfyr som alternativ til oliefyring.

De mindre, manuelt betjente fyr er særligt attraktive, fordi de har en meget stor fleksibilitet med hensyn til brændselstyper, oplyser Alcon.

Halmfyr mest økonomisk

På landbrugsbedrifter er det ofte nødvendigt at installere af de store halmfyr fra Alcon ofte en nødvendighed. Det gælder når bedriften kræver ekstra megen varme til eksempelvis korntørring, væksthuse, klimastalde eller fjerkræopdræt.

- Disse produktionsgrene vil simpelthen ikke være rentable, hvis de baseres på energi fra olie eller el, vurderer Alcon.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden har oplevet en stigende interesse fra industrivirksomheder og fjernvarmeanlæg for de effektive anlæg.

- Hemmeligheden bag den rekordhøje udnyttelse i Alcon-fyr er dels en korrekt og præcis udformning af kedlerne, men også en automatisk datastyring, der er standard i de store anlæg, siger Svend Bisgaard Kristensen.

Alle produkter fra Alcon er designet med henblik på både effektivitet, plads og æstetik. De store fritstående anlæg er desuden udviklet i samarbejde med arkitekter for at gøre det muligt at placere dem i overensstemmelse med omgivelserne.

Alcons fyr kan suppleres med akkumuleringstank, skorstene og diverse tilbehør.