HK-ex og HK 1500-flex er navnet på de to nye klipperammer fra Elkærs Maskinsalg, der kunne ses på Agromek.

Sammen med en række tekniske fordele giver de nye rammer traktorføreren et større overblik og en mere behagelig arbejdsstilling, da parallel skære- og køreretning nu er mulig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

HK-ex har avancerede manøvremuligheder, når der klippes højtsiddende grene eller når toppen af en trærække skal trimmes. HK-ex kan monteres i frontliften på større traktorer eller i trepunktsophænget på traktorer med reverseringsudstyr.

Klipperammen har en rækkevidde på 6,50 meter til siden og 8,50 meter i højden. HK-ex kan række vinkelret ud til siden og er forsynet med teleskopforlænger for størst mulig rækkevidde. Klipperammen kan drejes trinløst fra nul til 90 grader fremad.

Selve klippehovedet kan dreje 195 grader trinløst, hvilket gør det muligt at klippe horisontalt. Det kan også dreje 90 grader trinløst på tværs af kørselsretningen. Denne funktion gør det muligt at holde skæreretningen parallel med kørselsretningen, når klipperammen drejes fremad.

Det betyder også, at man kan nå ind og beskære mellem træstammer.

Ved transport drejes klipperen ind foran traktoren, så transportbredde og traktorbredde er den samme. Klipperrammen er desuden forsynet med et fjederelement, som beskytter klipperen ved evt. påkørsel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

HK 1500-flex er en model til parktraktorer, som giver stor fleksibilitet på både klippehøjde og klippebredde. Den kan monteres både for og bag.

Maskinens maksimale vertikale klippehøjde er 5,50 meter, mens den maksimale horisontale højde på klipningen er 4,50 meter. Klippebredde er i begge tilfælde 1,50 meter.