Abonnementsartikel

Scan-Sprayer-marksprøjterne leveres fra 1.200 til 6.000 liter

Scan-Sprayer-marksprøjter fra Scan-Agro, er opbygget ud fra et ønske fra fabrikanten om at sikre enkle løsninger, pænt design og samtidig at konstruere kraftige sprøjter med en meget stabil bom.

- I bund og grund er det jo dysen som gør arbejdet, så længe armaturet kan holde et konstant tryk og bommen kan holde sig i ro, kræves der basalt set ikke mere af en sprøjte, siger Finn Søndergaard, som er produktansvarlig for sprøjteprogrammet hos Scan-Agro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Derfor er Scan-Sprayer som udgangspunk uden avancerede og forkromede elektroniske løsninger ud fra devisen; jo enklere - jo mindre kan gå i stykker og jo mindre risiko for fejlbetjening, fremhæver han.

Alle sprøjter er som standard udstyret med kemikaliefylder med dunkskyller, renvandstank, 15 liter håndvasketank, roterende tankrenserdyser, el-betjent væskearmatur, liniefiltre, trible dyseholder, dyserør i rustfrit stål, kraftig AR stempelmembran væskepumpe, hydraulisk skråtstilling af bom, trafiklys med mere

Tankene af polyætylen på Scan-Sprayer-sprøjterne har en afrundet facon, hvilket angiveligt letter rengøringer. Sprøjterne har et lavt tyngdepunkt og kan tømmes i bakket terræn.

Stabil sprøjtebom er afgørende

Scan-Agro indledte for et par år siden et samarbejde med Englands største sprøjteproducent Knight Farm Machinery. Knight er kendt i det meste af verden for det patenterede "anti-yaw" system, som effektivt dæmper de meget afgørende horisontale bombevægelser (frem og tilbage).

I kraft af samarbejdet med Knight har Scan-Agro fået adgang til nogle af de mest stabile bomme på markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Knight Design- bommene leveres som dobbelt-fold fra 15 til 28 meter og som tri-fold fra 30 til 36 meter.

Bredde i programmet

Den mindste sprøjte fra Scan-Sprayer er en 1.200 liter liftsprøjte, som kan leveres med bomme fra 15 til 24 meter. Dernæst følger fire modeller i trailersprøjter med tankstørrelser på 2.500, 3.000, 4.000 og 6.000 liter.

Seneste skud på stammen er en selvkørende Scan-Sprayer sprøjte, som er et resultat af samarbejdet med Knight Farm Machinery.

- Scan-Agros filosofi er, at basissprøjten skal være specificeret, så den passer til de fleste kunder. Men da landmænd naturligvis har forskellige ønsker, kan Scan-Sprayer opbygges stort set, som kunden ønsker det.

- Der er mulighed for forskellige avancerede monitorløsninger, eventuelt med GPS-styring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eller sprøjten kan udstyres med et nyudviklet bom-cirkulations-system, som giver kunden mulighed for at cirkulere sprøjtevæske i sprøjtebommen forud for sprøjtningens begyndelse.

- Senest har Scan-Agro introduceret et system til styring af bomhøjden over afgrøden. Systemet består af to sensorer på hver side af bommen, som arbejder sammen med sprøjtens el-hydraulik og sikrer derved, at bommens højde over afgrøden holdes konstant, fortæller Finn Søndergaard.