Abonnementsartikel

Brøns Maskinimport har overtaget importen af Krone fra Hylleberg og har oprettet et service- og distributionsnet, der indtil videre tæller otte forhandlere

Brøns Maskinimport Aps. er et nystartet firma, og hvis navnet lyder bekendt, skyldes det sikkert, at navnet lægger tæt op ad Brøns Maskinforretning, som blandt andet importerer Amazone.

Navnestrid bliver der dog næppe tale om, idet de to firmaer er hjemmehørende på samme adresse i Brøns og ejes af familien Hamann.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For nylig blev jeg gjort opmærksom på, at jeg havde nået en alder, der berettigede mig til et efterlønsbevis, og da mine sønner, Jes og Dan, havde lyst til at prøve kræfter med maskinbranchen, besluttede vi os for i fællesskab at etablere Brøns Maskinimport Aps., der skal stå for importen af Krone, siger Jeppe Hamann.

- Jes er uddannet automekaniker, og Dan har netop afsluttet uddannelsen som landbrugsmaskinmekaniker. Det giver dem en god teknisk ballast, og da de har været vant til at hjælpe til i firmaet, har de et godt kendskab til branchen og er således godt klædt på til at servicere såvel forhandlere som slutbrugere, siger Jeppe Hamann.

På nuværende tidspunkt har Brøns Maskinimport indgået aftaler om forhandling af Krone med otte maskinforretninger, og importøren vil ikke afvise, at der kan komme én enkelt eller to forhandlere mere til i løbet af sommeren.

Forhandlere og teknikere fra Brøns har allerede været på kursus hos Krone i Tyskland og er blevet uddannet i at servicere de grønne maskiner.

- I en overgangsperiode udføres servicen sammen med det erfarne mandskab fra Hylleberg, og såvel nuværende som kommende brugere af Krone kan således få en førsteklasses service, siger Jeppe Hamann.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vil fungere som et team

For at få plads til det nye agentur, bliver der i løbet af sommeren bygget nyt lager og udstillingslokaler i Brøns.

- Importen af Amazone og Krone passer meget fint sammen, idet de to firmaer ikke har konkurrerende produkter, og sæsonmæssig ligger de lidt forskudt for hinanden.

- Vi vil bestræbe os på, at samtlige medarbejdere har en basisviden om produkterne fra såvel Krone som Amazone og er i stand til at servicerer såvel forhandlere som slutbrugere. Mere konkrete opgaver skal løses af specialister, og derfor har vi også ansat Steen Kristensen til at stå for salget af Krone, siger Dan Hamann.

Fra småt til meget stort

Produktprogrammet fra Krone omfatter først og fremmest maskiner til bjærgning af ensilage og halm. På skårlæggersiden tilbyder Krone maskiner med arbejdsbredder fra 2,70 meter og op til den store selvkørende Big M II med en arbejdsbredde på 9,70 meter.

Af vendere og river tilbyder Krone både liftophængte og bugserede modeller. Vendere tilbydes med arbejdsbredder på op til 15,25 meter, og riverne kan leveres med et, to eller fire rotorer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til bjærgning af ensilage tilbyder Krone tre metoder i form af snittervogne, rundballepressere med integreret indpakker og selvkørende finsnittere.

Desuden tilbyder Krone Big Pack-storballepressere i fem ballestørrelser fra 80x80 centimeter til 120x130 centimeter.

Tester finsnitter med 1.000 heste

Ifølge Jeppe Hamann har Krone på verdensplan en markedsandel på 10 procent af de selvkørende finsnittere.

Big X, som snitteserien fra Krone kaldes, leveres i versioner fra 605 til 780 heste og med det patenterede EasyCollect-majsbord på op til 12 rækker.

I denne kommende sæson tester Krone en nye snitter med 1.000 heste og en 14-rækket majsbord med en arbejdsbredde på 10,50 meter

Artiklen fortsætter efter annoncen

De 1.000 heste leveres af to synkroniserede sekscylindrede motorer, der ifølge Krone er billigere i indkøb end én enkelt 10 eller 12-cylindret motor, og som tilmed er mere fleksibel og billigere i drift.

Som en anden nyhed tilbyder Krone satellitnavigation til Big M II-skårlæggeren. Det gør skårlæggeren selvstyrende, og ud over at være en behagelighed for føreren, sikrer systemet, at maskinens kapacitet udnyttes fuldt ud. Foto1

Faktaboks

Forhandlere af Krone

Brdr. Roost Eftf. A/S

Gislev Smede & Maskinforretning

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herborg Maskinforretning A/S

Hjallerup Maskinforretning

Midtdjurs Traktorlager A/S

Midtjysk Maskincenter

Morsø Motor Compagni A/S

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vestjysk Maskincenter