For enhver kvægbruger er arbejdet med ensilering af græsset en vigtig og stor del af markarbejdet. Netop her kommer snittevognen ind i billedet, både hvad angår at få arbejdet udført med færrest mulig mandetimer, på det rigtige tidspunkt og absolut også med den rigtige kvalitet.

Tyske Mengele har introduceret en ny serie af snittervogne under navnet Rotobull. Denne serie består af fem forskellige vognstørrelser. Den danske importør af Mengele er Stenderup Maskiner A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rotobull-serien er en videreudvikling af den i Danmark velkendte Rotant-serie af snittervogne, som Mengele har markedsført siden slutningen af 1990"erne.

Snittervognens kendetegn

- Rotobull-snitteren er kendetegnet ved høj ydelse, god snittekraft og en god driftssikkerhed, fremhæver Stenderup Maskiner.

I snitteren er knivene enkeltvis sikret. Det betyder nem udskiftning af den enkelte kniv, hvis uheldet skulle være ude. Med automatisk forvalg imellem 0, 18 eller 38 knive til ensileringsarbejdet sikres, at der udarbejdes ensileringsegnet foder uanset forholdene.

- Pickuppen, som nu har seks rækker af medbringere, sørger for hurtig og kontinuerlig opsamling af alle afgrøder. Pickuppen er ophængt således, at den altid tilpasser sig terrænet, og for at modvirke angreb af plantesaft er pickuppen galvaniseret, skriver Stenderup Maskiner.

Mengele-rotoren leveres med fem eller syv rækker medbringere. Den snoede rotor sørger for en jævn indføring selv ved større mængder af materialer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rotoren har en bred anlægsflade, som sikrer en god indføring af afgrøden. Det betyder, at snittervognen leverer et eksakt snit i afgrøden samt et optimalt brændstofforbrug.

Kraftige bundkæder

Selve vognen er opbygget af kraftige galvaniserede U-profiler. Takket være den brede sporvidde står vognen godt fast, også i ujævnt terræn, fremhæver Stenderup Maskiner.

De to mindste modeller er udstyret med tandemaksel. De tre største modeller er udstyret med en drejbar tandem. Vognen er med sider i vandrette profiler for nem aflæsning. Bundkæderne i vognen er todelte. Her er anvendt kraftige bundkæder med en samlet brudlast på cirka 50 ton.

Læssevolumen i vognene svinger fra 40 kubikmeter på Rotobull 4000 og op til 68 kubikmeter på den største model, Rotobull 8000. Alle læssekapaciteter er opgivet ved middel presningsgrad.

Nem betjening

Alle funktioner på Rotobull-vognene styres ved hjælp af et betjeningspanel i traktoren. Vognene er blandt andet udstyret med læsse- og fyldeautomatik. En føler i forenden af vognen styrer bundkæderne i takt med at vognen fyldes således at læsset pakkes optimalt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fyldeautomatikken i vognens bagende sørger for at stoppe bundkæden, når vognen er fuld, således at overfyldning undgås. Vognene kan leveres med eller uden fordelervalser til spredning af græsset under aflæsning.