Abonnementsartikel

En fransk 20-furet plov har sat verdensrekord - på 24 timer pløjede den 251 hektar.

En Grégoire-Besson-plov var 10. februar 2005 med til at sætte ny verdensrekord i pløjning. Det er tredje gang, at en Grégoire-Besson-plov sætter verdensrekord.

På 24 timer pløjede Jean Imbert fra Case IH sin vej gennem 321 hektarer, hvilket slår den gamle rekord på 251 hektarer. Jean Imbert brugte en Grégoire-Besson SPEL B9 20-furet plov spændt bag en STX 500 Quad Trac (565 hk) Case IH traktor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ploven har en arbejdsbredde på 10,5 meter, en arbejdshastighed på 13,5 km/t og en gennemsnitlig arbejdsdybde på 28,6 cm. I alt blev der anvendt 2.262 liter brændstof, med et gennemsnitlig forbrug på 7,05 liter pr. hektar.

Ploven er produceret med standardelementer leveret direkte fra SPEL 9-serien.

De ekstreme forhold under rekordpløjningen gjorde det muligt for ingeniørerne fra Grégoire-Besson at afprøve nye tekniske løsninger samt afprøve kvaliteten af de råmaterialer, der anvendes i produktionen af standardplov-serierne.

Den nye rekord blev sat i den sydvestlige del af Frankrig, i Landes-området. Markernes størrelse var fra 40 til130 hektarer.

Siden hen blev endnu en ny verdensrekord sat. Det var i antal hektarer, der pløjes på én time. Den præstation sørgede Grégoire-Besson demonstrator Jean-Marie Papin for med 18 hektar på en time.