Abonnementsartikel

- Bestyrelsen og jeg er enige om, at jeg forlader selskabet, nu hvor fusionsprocessen er afsluttet, men at jeg bliver på posten som administrerende direktør, indtil bestyrelsen har fundet min efterfølger, meddelte Åke Modig ved dagens pressemøde i Arla Foods.

Den 58-årige Åge Modig har været ansat i mejeriselskabet i 33 år, og han gav udtryk for, at han finder det helt naturligt, at de fejlslåede fusionsforhandlinger betyder, at der skal nye kræfter til i Arlas ledelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har arbejdet hårdt for fusionen, og finder det derfor ganske fornuftigt, at der skal nye spillere på banen i et spil uden Campina, sagde han.

Formand Knud Erik Jensen har ikke planer om at drage samme konsekvenser. Han meddelte kort og godt, at han agter at blive på posten.

Medlemsbeviser i Arla ikke udelukket

Af juridiske grunde kan hverken bestyrelse eller direktion offentliggøre de egentlige årsager til, at der ikke bliver nogen fusion mellem Arla og Campina.

- Vi har ”time out” i fusionsforhandlingerne med Campina. I praksis betyder det, at forhandlingerne er afsluttet, men at forhandlinger godt kan genoptages igen – om eksempelvis nogle år.

- Vi har stor respekt for Campina, men det lykkedes simpelthen ikke at nå til enighed, og det er der flere årsager til. Det strandede ikke på ét enkelt punkt, forklarede Knud Erik Jensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Diskussionen om at udstede medlemsbeviser til andelshaverne i Arla er ikke lagt på is. Knud Erik Jensen forventer, at bestyrelsen allerede til sommer kan fremlægge en model om ejerskaber for repræsentantskabet.

- Analyserne i forbindelse med fusionsforhandlingerne har været meget lærerige. Det har været dyrt, men det er under ingen omstændigheder spildt arbejde.

- Vi er både blevet klogere på os selv og medarbejderne, hvilket kan være særdeles nyttigt i den effektiviseringsproces, vi står overfor, understregede han.

Knud Erik Jensen ville dog ikke fortælle, hvor meget arbejdet med at forberede fusionen har kostet.