- Vi er glade for, at der er sket en afklaring om Struer-slagteriets fremtid. Og for at der kan komme slagtere i job igen i regionen, siger NNFs faglige næstformand, Jens Peter Bostrup.

- Vi ser frem til et konstruktivt samarbejde og overenskomstforhandlinger med den nye ejer, som det er kutyme på det danske arbejdsmarked, understreger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også NNF-afdelingsformand i Holstebro, Steen Hartmann, er glad for afklaringen og hilser ifølge en pressemeddelelse hollænderne velkommen.

- Men vi forventer inden for kort tid at indgå en overenskomst med den nye ejer, siger han.

- Vi går desuden ud fra, at bemandingen på slagteriet - som jeg regner med må ligge på mellem 100 og 120 mand set i relation til slagteriets kapacitet - sker på almindelige lønmodtagervilkår. Bliver der tale om kolonnearbejdere, har vi en ny situation, hvor NNF forbeholder sig faglige kampskridt, understreger Steen Hartmann.

- Har virksomheden derimod en kooperationsaftale med en anden slagterivirksomhed i EU og henter slagteriarbejdere ind på slagteriet i Struer i henhold til EU-udstationeringsdirektivet, så er reglerne klare. Så skal vores udenlandske kolleger dækkes af en dansk overenskomst, påpeger Steen Hartmann.