Der er i sandhed styr på tingene på nyeste udspil fra Tobroco-fabrikken i Holland, som producerer Giant-teleskoplæsserne. Tredobbelt styr endda. Den nye GiantTendo 4548 teleskoplæsser er rullet ind hos den danske importør Brdr. Holst Sørensen A/S i Ribe med hele tre forskellige styreformer.

- Tendo 4548 har både tohjuls styring, firehjuls styring og krabbestyring, forklarer produktchef Willi Jønsson hos Brdr. Holst Sørensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye læsser er helt nyudviklet på fabrikken i Holland, som i 2011 har produceret flere end 1300 minilæssere.

Kendte komponenter

- Teleskoplæsseren er udviklet og fremstillet af de bedste kvalitetskomponenter, som vi allerede i dag kender fra minilæsserne. Motorerne kommer fra japanske Kubota, som er meget kendt for at levere driftssikre dieselmotorer. Hydrostaterne har Bosch Rexroth produceret. Og de kraftige aksler med hjuludveksling leveres af Comer. Fremstillingen af de øvrige komponenter samt montagen sker på fabrikken i Holland, siger Willi Jønsson.

Her har konstruktørerne haft de professionelle brugere i tankerne, da de hittede på kabinen til Tendo 4548.

- Komfort har været omdrejningspunktet hele vejen igennem processen. Specielt benpladsen mellem sædet og ratkonsollen er luksus for selv høje personer på den ellers kompakte læsser. Kabinens længde kombineret med en indstillelig ratstamme bevirker, at man undgår dårlige arbejdsstillinger. Arbejdslys, vinduesvisker for og bag, varme, radio med mp3-afspiller og sidespejle er standard, forklarer produktchefen.

Maskinens egenvægt er 2850 kilo, og den byder sig til med en løftekraft på 1400 kilo.