Abonnementsartikel

MaskinTeknik klar med forrygende Englands-tur for alle maskin-freaks

Hvordan lader det sig gøre at besøge JCBs internationale hovedkvarter, at besøge Caterpillars rendegraverfabrik og opleve Englands største messe for entreprenørbranchen i ét hug?

Det kræver lidt koordinering og praktisk logistik. Men de dele har vi taget os af. Så for alle maskin-freaks, der for alvor vil ha' én på opleveren, gælder det såmænd bare om at tilmelde sig og gøre klar til take-off med SAS tirsdag den 19. juni næste år. Oven i besøg hos nogle af denne verdens absolut største aktører inden for entreprenørmaskiner samt udstillingen, bliver der så tillige lejlighed til at hilse på London. Alt sammen i løbet af seks dage. Vi sætter hjulene på dansk landingsbane igen søndag den 24. juni.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Det er en helt unik rejse ind i entreprenørmaskinernes verden, det er lykkedes os at skrue sammen med stor velvilje og rigtig fint samspil med to af de absolutte spidser inden for branchen og messen i England. Den hedder Hillhead og har været afviklet typisk hvert andet år siden 1982. Mellem 450 og 500 udstillere viser deres produkter frem på det store messeområde i stenbruddet Hillhead Quarry ved Buxton i Derbyshire. Og foruden at være Storbritanniens førende entreprenør-begivenhed, er Hillhead også verdens største arbejdende begivenhed inden for stenbrud, fortæller MaskinTekniks salgschef Kenneth Nygaard.

Manchester og JCB

Turen går fra Københavns Lufthavn direkte til Manchester Airport. Her holder en bus klar til at køre os til JCBs verdens-hovedkvarter i Rocester. Turen tager ikke mere end godt og vel en times tid.

Hos JCB får vi den helt store rundtur, og vi får en særdeles kompetent guide i spidsen. Nemlig den tidligere ejer af og direktør for den danske JCB-importør Nicolaisen & Larsen, Peder Nicolaisen. JCB byder i øvrigt på en helt ny attraktion i form af den permanente udstilling "The Story of JCB". Udstillingen har kostet adskillige millioner britiske pund og blev åbnet for blot en måned siden. Under JCB-besøget benytter vi muligheden for at spise frokost i virksomhedens restaurant.

Efter en oplevelsesrig førstedag kører vi til Hotel Holiday Inn Express i Stoke on Trent, hvor vi bor det næste par dage.

Hillhead

Onsdag den 20. juni kører bussen os til Hillhead-udstillingen ved Buxton. En tur på en lille times tid. På udstillingen er der så ellers frit slag til at se og opleve det tunge grej sammen med forventelig 15.000-20.000 andre besøgende. Hele udstillingsområdet er cirka 140.000 kvadratmeter stort. Heraf er de 35.000 kvadratmeter afsat til arbejdende maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udstillingen byder på tre arbejdende områder. I stenbruddet læsser store gummigeder og gravemaskiner tusindvis af tons sten på de store dumpere. Et andet sted er det knusere og sortere i mange afskygninger, der forarbejder de tunge materialer. Og på genbrugspladsen sorteres, knuses, neddeles, sorteres og oplagres langt over 1000 tons affald under messen.

Når Hillhead-messen lukker ned for natten, kører vi retur til hotellet i Stoke on Trent for at lade op til næste dags begivenheder.

Caterpillar og London

Torsdag den 21. juni gælder det nemlig besøg på Caterpillars rendegraverfabrik i Leicester. Vi tjekker ud fra hotellet og kører med bussen mod sydøst i retning mod den britiske hovedstad London. Efter små halvanden times kørsel gør vi ophold i Leicester, hvor Caterpillar tager imod og viser rundt på fabrikken. Rendegraverfabrikken blev etableret i 1950 og var faktisk Caterpillars første fabrik uden for USA.

Fra Caterpillar er der godt et par timers kørsel til Hotel Lancaster Gate ved Hyde Park i London. Det er her, vi tjekker ind for tre nætter og med et par dage til rådighed til "at gøre London".

Den britiske hovedstad byder på alt, hvad hjertet begærer, stort set uden smålig skelen til temperament og lyst. Musicals og teatre i lange baner er velkendte elementer i London-besøg. Og så byder byen på så mange seværdigheder, at et forsøg på en opremsning vil være formålsløst. Der er frit valg på alle hylder for både drevne London-farere og nybegyndere. Under alle omstændigheder vil et pub-besøg og en pint med skum i toppen nok være at anbefale efter de støvede maskin-dage. Og så er det en kendt sag, at kvindelige gæster i London kan gøre et creditcard glødende på rekordtid på Oxford Street.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter to hele dage og en halv i London, bringer bussen os til lufthavnen. Ikke i Manchester, men praktisk ved London, hvorfra SAS bringer os retur til Dannevang.

Først til mølle

Hele turen til England med fly, 5 hotelovernatninger med morgenmad, bustransporter i England og alle skatter og afgifter koster 6.950 kr. ved indkvartering i delt dobbeltværelse. Hvis man ønsker enkeltværelse, er der et tillæg på 2.795 kr.

Sidste frist for bestilling af rejsen er mandag den 30. januar 2012.

Turen gennemføres ved minimum 25 deltagere. Det maksimale antal deltagere er 35. Pladserne sælges efter først-til-mølle princippet ved direkte henvendelse til Mangaard Travel Group på telefon 86 75 29 88. Sig at det drejer sig om Hillhead 2012 med MaskinTeknik.

Mangaard Travel Group kan også være behjælpelig med eventuel tilslutning fra Jylland.