Der bliver mulighed for at se landets største selvkørende gyllekøretøj i drift, når Landsudvalget for Byggeri og Teknik, og Landsudvalget for Planteavl tirsdag 26. april holder temadag om gylle på Forskningscenter Bygholm ved Horsens.

Temadagen skal blandt andet vise, at landbruget arbejder på at forbedre håndteringen af gylle, så generne for de øvrige landboere minimeres. Til det formål demonstreres en række af de mest moderne maskiner til udbringning af gylle og heriblandt altså landets største gylletræk, som består af en Kaweco-trailer og en Claas Xerion-traktor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er tale om en 26 ton vogn, fortæller Kurt Thisgaard fra KL Agro.

Traktoren er forsynet med en 335 HK Caterpillar-motor, gearkassen er en ZF Vario, som blandt andet har været brugt i Case-bæltetraktorer.

KL Agro har specialiseret sig i import af tungt udstyr til maskinstationer. Ud over Kaweco-udstyr har virksomheden Bunning-staldgødningsspredere og McHale-ballebehandlingsudstyr på programmet.

Maskindemonstrationen, der varer fra klokken 10 til 12, er åben for alle og kommenteres undervejs af eksperter fra Dansk Landbrugsrådgivning, Landscentret. Arrangørerne byder på en kop kaffe og rundstykker ved ankomsten og en øl eller vand, når programmet er slut.