Abonnementsartikel

- Danish Crown deler beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksens ønske om, at der i den tyske kødindustri etableres ordnede forhold, både hvad angår løn og ansættelsesforhold.

Det siger divisionsdirektør Jens Haven Christiansen, Danish Crown, i en kommentar til Claus Hjorth Frederiksens udtalelser på et møde i Vejle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men når beskæftigelsesministeren - ifølge Vejle Amts Folkeblad - har udtalt sig negativt om Danish Crowns og Tulips anvendelse af kolonnesystemet, må der være en brist i ministerens viden om kolonnesystemet, og Danish Crowns anvendelse deraf, samt om de internationale konkurrencevilkår, siger Danish Crown-direktøren.

Danish Crown opererer verden over og må overalt indordne sig under de lokale arbejdsmarkedsforhold. Det er også tilfældet i Tyskland, hvor Danish Crown afsætter varer for 3,54 mia. kr. om året, og således er et af de vigtigste markeder for danske kødprodukter.

- Det er de tyske politikere og de tyske arbejdsmarkedsparter, der har ansvaret for de tyske forhold, men Danish Crown vil hilse tiltag, der sikrer ordnede forhold på det tyske arbejdsmarked velkomne, men vi har ikke styrken til at gå enegang, siger Jens Haven Christiansen.

Har en udbredt anvendelse

Alle tyske virksomheder inden for kødindustrien anvender kolonnesystemet og har gjort det i årtier. I øvrigt er cirka halvdelen af kolonnefolkene beskæftiget på Danish Crowns afdelinger bosat i områderne omkring Oldenburg og Boizenburg. Og Danish Crown er blandt de lokale arbejdstagere en velrenommeret arbejdsplads.

- Hvis Danish Crown fratages muligheden for at operere på lige vilkår med de lokale konkurrenter, ophører vort grundlag for at drive virksomhed, og dermed også vore muligheder for dansk beskæftigelse og valutaindtjening. Så kan man simpelthen ikke drive en international virksomhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Forudsætningen for at Danish Crown kan have 15.000 danske arbejdspladser er, at Danish Crown er konkurrencedygtig – ikke kun i Danmark, men internationalt, og det kan Danish Crown kun være, hvis vi har fair konkurrencevilkår i forhold til konkurrenterne på de enkelte markeder, siger Jens Haven Christiansen.