Abonnementsartikel

En ko, en kalv, fire grise, fire lam plus det løse må (over)lade livet til grillen, som skal holde publikum forsynet med kød på Ferguson-dagene sidste weekend af maj.

Fergusoner – både Ford, Harry og Massey - er samlings- og omdrejningspunktet, når Danmarks Fergusonmuseum afholder Ferguson-dage i weekenden 28.-29. maj.

Publikum får mulighed for at teste mere end 20–30 køreklare af de grå og røde vidundere. Ja, man kan sågar endda vinde en grå Ferguson som hovedgevinst på en lodseddel. Men museumsdirektøren, Henrik Nielsen, forventer 2.000 gæster, så odds’ene bliver derefter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med garanti en god oplevelse

Til gengæld skulle der være garanti for, at publikum på Ankerslund Kvægbrug ikke behøver sulte, når først køerne, kalvene, grisene og lammene er gennemstegt på grillen. Dertil kommer muligheden for nye danske kartofler.

Og husly i stalde og museum ikke at forglemme. Og telte, hvor publikum kan nyde gårdens og grillkøkkenets frembringelser. Og glem ikke historierne om – og beviset for - Ford og Ferguson samarbejdede allerede i krigens tid.

Der er så dejligt ude på landet, som H. C. Andersen digtede, og Dan Turell rappede. Køerne gumler i en stald, som selv H. C. næppe havde drømt om kunne blive til virkelighed. Og mange nulevende landmænd og andet godtfolk vil blive overrasket over samme.

Museumsdirektøren og landmanden, Henrik Nielsen, er nemlig fuld af gode idéer. Han var den første på pletten med malkehøjen som alternativ til malkegraven.

En stald i stalden

Da ko-stalden brændte, og en ny stald skulle genopbygges, bevarede Henrik Nielsen den gamle malkehøj i den gamle 1970’er-stald med en ny og større stald til at rumme hele herligheden. På Ferguson-dagene kan man se malkearbejde i en malkehøj – i øjenhøjde med bonden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De mange Fergusoner er også virkelighed. For som H. C. Andersen sagde: Hellere en trævl af virkeligheden end fagre ord. Men på Ankerlund i Stourup mellem Horsens og Juelsminde får man både eventyret og syn for sagn om Ferguson - fortalt og demonstreret.

For børn og veteraner

Det er ganske vist … Mere end 100 veterantraktorer er permanent i samlingen.

I de tilstundende majdage kommer endnu flere udstillere fra veteranklubber med deres egen grå, røde, gule eller blå. Alt sammen sker dog under banneret Ferguson-dage. Og alt sammen bare for at vise sig - og sin(e).

Benzinen er sponsoreret, så turen på den lukkede bane er gratis. Tag børnene med, lyder parolen!

Man kan stadig nå at tilmelde sig med sin egen veterantraktor hos Henrik Nielsen og på den måde selv blive en del af showet - inklusiv aftenarrangement. Også selv om den grå endnu ikke er restaureret.Foto1