Abonnementsartikel

Viborg Amt har søsat et it-projekt, der skal udvikle kompetencerne hos deltidslandmænd

”IT-baseret kompetenceudvikling for deltidslandmænd – E-læring og internetbaseret ERFA” er navnet på et nyt it-projekt, som Viborg Amt står bag, og som henvender sig til deltidslandmænd.

- Formålet med projektet er at give deltidslandmænd rådgivning ved hjælp af målrettet it-baseret kompetenceudvikling samt muligheden for at udveksle praktiske erfaringer igennem web-baseret kommunikation, fortæller Fabio Cujino. Via sit firma, E-lokaler ApS, er han sparringspartner for konsulenterne vedrørende den tekniske del af projektet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Projektet stiller viden til rådighed ved hjælp af diverse e-læringsværktøjer, der udnytter internettets muligheder for video, audio og skriftlig kommunikation.

Fabio Cujino anfører, at de samme værktøjer kan bruges til at opbygge en gruppe simulerede situationer, som skaber grundlag for, at deltidslandmændene kan finde frem til det ”guldkorn”, der er nødvendigt for at drive en landbrugsbedrift.

- I projektet skal der udvikles en række moduler med viden om udvalgte emner, der vil fungere som vejledning, rådgivningsværktøj og informationskilde, når forskellige opgaver skal klares i forbindelse med drift og udvikling af bedriften.

- De faglige emner vælges ud fra deltidslandmændenes konkrete behov, fortæller han.

Brug af systemer til undervisning

Via projektet får deltidslandmændene følgende muligheder:

Artiklen fortsætter efter annoncen

* Adgang til løbende og aktuel opdatering af kompetencer.

* Adgang til relevant viden og rådgivning uden geografiske og tidsmæssige hindringer.

* Direkte kommunikation med eksperter inden for flere felter såsom økonomi, planteavl, husdyrbrug, skov og natur, love og regler samt andre relevante emner.

* Drage fordel af internettets muligheder for video, audio og skriftlig kommunikation.

* Benytte sig af vigtige beslutningsværktøjer til virksomhedens fremtid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Projektet vil gøre brug af E-lokalers systemer til undervisning. Disse systemer gør det muligt at afholde konferencer over internettet ved hjælp af lyd og video kommunikation.

- Samtidig er det muligt for rådgivere eksempelvis at styre landmændenes computerskærm for herpå at illustrere forskellige emner via internettet, siger Fabio Cujino.

Flere partnere bag projektet

Projektet forsøges gennemført i samarbejdet mellem landbrugscentrene i Viborg Amt, E-lokaler ApS og Agro Business Park.

Agro Business Park er projektholder og varetager den overordnede projektledelse, mens rådgivningscentrene i Viborg Amt leverer projektets viden og har kontakten til deltidslandmændene. E-lokaler står for udviklingen og den praktiske indførsel af it-værktøjerne.

Mere information om projektet kan findes på hjemmesiden www.agrolearn.com/deltid