Abonnementsartikel

Der er lys forude for folk, der frabeder sig lugten af gris.

Ifølge websiden ThePigSite.com har forskere ved det amerikanske Pennsylvania State University tilsyneladende fundet en enkel og billig metode, der afhjælper problemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Løsningen er hakket peberrod og brintoverilte.

Peberrod indeholder store mængder af enzymet peroxidase. Når det kombineres med brintoverilte neutraliseres fenoler, som er blandt de kemiske stoffer, der er den mest almindelige kilde til den ubehagelige lugt i gødning.

Et lugtpanel bestående af seks erfarne næser vurderede, at lugtgenerne i den behandlede gødning blev halveret.

Virkningen holder i cirka 72 timer.

Forskerne siger, at der sikkert er andre planter, der kan bruges, og nævner kartofler og sojaskrå som gode kilder til peroxidase.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forsøgsrapporten publiceres i næste nummer af Journal of Agricultural and Food Chemistry, men resultaterne kan allerede nu læses på American Chemical Societys hjemmeside.