Vermeer har en ny flishugger på vej i kulissen. Den hedder BC230XL, og ifølge direktøren for Vermeer i Europa Frank Beerthuis ser efterspørgslen af den nye flishugger lovende ud.

- Vi har haft en prototype af den nye flishugger med på forskellige udstillinger, og der kunne vi mærke en stor interesse fra vores kunder, siger han til Grøn Teknik. I øjeblikket er der kun én model i Europa, men flere er på vej.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I løbet af november og december får vi flere hjem, og de kommer ud til vores forhandlere i de enkelte lande som demonstrationsmodeller, forklarer Frank Beerthuis.

Kommer ud og demonstrerer

Det er Bent Tangemann, der, i kraft af at han ejer Vermeer Danmark A/S, forhandler Vermeers produkter her i landet. Han har også store forventninger til den nye maskine, og han vil hellere end gerne demonstrere den for interesserede kunder.

- Vi får en demonstrationsmodel hjem, så hvis der er nogle, der er interesserede, kan de bare ringe. Så kommer vi ud og demonstrerer den, siger Bent Tangemann.

Kan drejes

Flishuggeren kan sættes på jydekrogen, og den kan drejes til begge sider.

- Flishuggere der kan drejes, bliver mere og mere populære, fortæller Bent Tangemann. Det giver blandt andet den fordel, at maskinen kan stå på vejen, mens der fyldes træ i den fra siden. Så kan der stå en vogn på den anden side af flishuggeren under udsmidet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Huggeren kan klare træer med tykkelser op til 23 centimeter i diameter. Motoren er en firecylindret Kubota, der kører på diesel. Tankkapaciteten er på 56 liter og hydrauliktanken tager 22,7 liter.