Samson Agro A/S i Viborg og pumpevirksomheden Hardi i Nr. Alslev på Falster har som de eneste danske producenter af landbrugsmaskiner fået en sølvmedalje fra verdens største messe for landbrugsudstyr, Agritechnica, der finder sted i dagene 8.-12. november i Hannover i år.

Samson Agro får anerkendelsen for et automatisk system, som sikrer, at udledning af gylle via slanger bliver næsten ens fra alle slanger. Det sker ved først at åbne for de yderste slanger og så gradvist åbne for de øvrige slanger ind mod midten, oplyser Agritechnica i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hardi, der i Hannover er repræsenteret af sit tyske datterselskab, er med i en gruppe på tre virksomheder, der får en sølvmedalje får innovativt udstyr til præcis dosering af sprøjtemidler til plantebeskyttelse.

Arrangørerne uddeler tre guldmedaljer og 25 af sølv til virksomheder, der stiller med innovative produkter. Det skal dog nævnes, at der er mere end 1500 udstillere fra 34 lande med på messen, og i konkurrencen om medaljerne var 332 nyskabelser, som var været igennem en skrap udvælgelse af en uvildig komite under Agritechnica, der arrangeres af Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaf, DLG.