Onsdag den 12. oktober lancerer fødevareminister Hans Chr. Schmidt Initiativpris 2005 og sætter fokus på, hvorfor opfindsomhed og initiativ er helt nødvendigt for at sikre den danske fødevaresektors konkurrencekraft.

Fødevareministeren sætter med Initiativpris 2005 fokus på den danske fødevaresektors muligheder i den globale konkurrence.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Den danske fødevaresektor står i dag stærkt. Men vores konkurrenter bliver dygtigere, og udviklingen går utroligt hurtigt. Hvis vi skal bevare vores førerposition, så er det helt nødvendigt, at erhvervet arbejder målrettet med nye initiativer, der kan sikre, at danske fødevarer bliver kendt verden over for kvalitet og konkurrencedygtige priser. Initiativprisen skal præmiere og synliggøre de nyskabende initiativer til inspiration for hele branchen, siger fødevareminister Hans Chr. Schmidt.

På mødet præsenterer fødevareministeren kriterierne for Initiativprisen, som både fødevarevirksomheder, landbruget og fiskeriet kan kandidere til. Vinderen af Initiativprisen får mulighed for at anvende dette i sin markedsføring for eksempel på nettet, i annoncer eller i form af klistermærker på produktet.

Mødet byder også på oplæg ved administrerende direktør Flemming Paasch, Easy Food, der fortæller om hvordan bevidst arbejde med kundeorientering, kvalitet og sundhed har været med til at drive nye former for brød, kager og convenienceprodukter frem. Easy Food har i løbet af kort tid formået at skabe en virksomhed med en omsætning på 100 mio. kroner og 100 medarbejdere.

Der er også mulighed for at høre mere om, hvordan ministeriet arbejder med at skabe gode vilkår for, at fødevarevirksomhederne kan udvikle sig yderligere ved at støtte innovation og investeringer i fødevareerhvervet.