Horsch airseeder ATD-drill med en arbejdsbredde på 18 meter slog i april 2003 verdensrekorden i såning med 572 hektar sået på 24 timer.

Såmaskinen er den største såmaskine produceret til landbruget til dato. Og med en tankkapacitet på 17.600 liter, som i øvrigt følger bag såmaskinen i en bugseret vogn, burde der være såsæd til de første par timer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af fordelene på selve maskinen er, at den kan udså både såsæd og gødning i én arbejdsgang, hvilket også var tilfældet i verdensrekord-forsøget.

I år kan såmaskinen ses på Agritechnica i Hannover sammen med to andre nyheder fra Horsch.

Mindre såmaskine

Ud over verdensrekord-såmaskinen byder Horsch også på en mindre såmaskine-nyhed.

Sprinter ST er navnet på maskinen, som fås i enten fire eller seks meters arbejdsbredde. Maskinen er en opdateret og mindre version af Horsch airseeder CO-serien.

- Den nye såmaskine er produceret med henblik på reduceret jordbearbejdning, udtaler Horsch.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor er den monteret med Horsch Duett harvetænder med 25 centimeters mellemrum, som placerer såsæden i et 15 centimeter bredt bånd.

Harve til rækkeafgrøder

En anden nyhed fra Horsch er en harve til rækkeafgrøder.

- Hvorfor bruge unødig energi på at bearbejde jorden mellem afgrøderne, stiller Horsch som et spørgsmål. Derfor har de udviklet Focus CS, som er konstrueret til jordbearbejdning i majs.

Harven er opbygget i en enkel ramme med harvetænder for hver 75 centimeter, så arbejdsbredden passer til afstanden mellem majsrækkerne.

Harven fås til otte, ni eller 11 rækker. Den kan desuden udstyres med teknik til udsåning af gødning og såsæd.