De danske landmænd vil have sikre arbejdsforhold og godt arbejdsmiljø.

Det viser efterspørgslen på besøg af Landbrugets Sikkerhedsbus, der siden januar 2004 har aflagt flere end 200 bedriftsbesøg og 25 besøg på landbrugsskoler, AMU-centre og tekniske skoler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dens chauffør er hver gang en af seks regionale sikkerheds- og arbejdsmiljøkonsulenter.

De gennemgår sammen med landmand og ansatte bedriften og giver forslag til forbedringer med udgangspunkt i det store udvalg af sikkerhedsudstyr og værnemidler, som bussen er udstyret med.

Efterspørgslen på besøg har været så stor, at Landbrugets Sikkerhedsbus II nu er en realitet.

Den nye bus blev onsdag 12. oktober præsenteret på Prins Joachims gods, Schackenborg, hvor arbejdsmiljøkonsulent Dennis Calender sammen med godsforvalter Søren Frederiksen gennemgik sikkerheden i dele af den store bedrift.

Senere på året kommer Dennis Calender tilbage for sammen med Søren Frederiksen og medarbejderne at gennemføre en komplet gennemgang af sikkerhed og arbejdsmiljø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En glimrende løftestang

Stedet for præsentationen af Landbrugets Sikkerhedsbus II var ikke tilfældigt valgt. Prins Joachim har som landmand fokus på arbejdsmiljøet og var derfor en glad vært for indvielsen.

- Det glæder mig, at landbrugets anden sikkerhedsbus indvies og tages i brug her på Schackenborg.

- Det er nødvendigt, at vi integrerer arbejdsmiljø og sikkerhed som en naturlig del af hverdagen i landbruget, så alle vi, der arbejder i erhvervet, har gode og trygge vilkår.

- De to sikkerhedsbusser skal nu ud på sikkerhedsbesøg hos andre landmænd og medarbejdere over hele landet.

- Jeg håber, at også landbrugsskolerne vil tage imod tilbuddet om en undervisningsdag med fokus på arbejdsmiljø i landbruget, så opmærksomhed på sikkerhed og trivsel bliver en helt naturlig ting for de kommende generationer af landmænd, sagde Prins Joachim.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sikkerhed og godt arbejdsmiljø på bedrifterne er vejen til at skabe et attraktivt og fremadrettet erhverv. Og landbrugets Sikkerhedsbusser er et godt initiativ, der kan være en glimrende løftestang i det arbejde, slog prinsen fast.

Fakta: Landbrugets Sikkerhedsbusser administreres af Dansk Landbrugsrådgivning og sponseres af: Falck Erhverv, Nykredit, Branchearbejdsmiljørådet - Jord til bord, Foreningen Østifterne, Fagligt Fælles Forbund (3F) og Dansk Landbrug.