USAs landbrugsministerium ændrer ikke på deres projektering med hensyn til den samlede amerikanske hvedeproduktion, det hjemlige forbrug, import og eksport for 2005/06, og det efterlader et slutlager på 14,4 millioner ton hvede.

I forhold til sidste måneds projektion er eksporten af hård rød vinterhvede steget med 136.077 ton, mens durum-eksporten til gengæld er faldet med en tilsvarende andel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det hjemlige forbrug af hård rød vinterhvede og hård rød forårshvede er faldet med henholdsvis 81.647 ton og 54.431 ton, men til gengæld er det amerikanske forbrug af durumhvede steget med 136.077 ton.

Slutlageret af hård rød vinterhvede faldt til cirka 4,7 millioner ton, et fald på over 544.000 siden sidste år. For hård rød forårshvede er slutlageret på cirka 3,3 millioner ton, hvilket er et fald på over en million ton i forhold til sidste år.

Den projekterede globale hvedeproduktion, det samlede forbrug, den totale handel og det samlede slutlager steg alle i denne måned.

Den samlede produktion for hele kloden steg med 4,75 millioner ton til 615,3 millioner ton. Specielt tegnede Australien, Canada, Kina, Uzbekistan og Kazakhstan sig for markante stigninger.

Den globale hvedehandel steg med lidt under en million ton til 110,4 millioner ton. Prognosen for det globale hvedeforbrug blev øget med næsten to millioner ton, mens slutlageret samlet steg endnu mere, med næsten fire millioner ton til 143 millioner. Her finder man markante stigninger i Australien, de tidligere Sovjet-stater, Canada og Kina.