Verdens ældste organisation for udveksling af landbrugselever, Landøkonomisk RejseBureau, tager fra årsskiftet navneforandring til Travel to Farm.

Organisationen blev oprettet i 1912 som Dansk Landbrugs udvekslingskontor. Dermed var dansk landbrug først i verden med hensyn til at organisere udlandsophold for unge landmænd, så de kunne få den bedst mulige uddannelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Internationalisering er altså ikke noget nyt her, pointerer formand for Travel to farm og viceformand i Dansk Landbrug, Ib W. Jensen.

Sammen med en enig bestyrelse internationaliserer han nu organisationens navn.

- Dels beskriver Travel to Farm netop det vi ønsker, nemlig at man rejser ud i verden for at se og lære, hvordan andre driver landbrug, dels er det nye navn lettere at håndtere for vores mere end 40 samarbejdspartnere verden over, siger formanden.

-Endelig sender det nye navn også et mere rigtigt signal i forhold til vores målgruppe - de danske landbrugselever, som ønsker at tage en del af deres uddannelse i udlandet, siger Ib W. Jensen.

I 2005 blev 56 danske elever sendt ud i verden, især til Australien, New Zealand og Nordamerika, mens 123 elever blev placeret i Danmark. De udenlandske elever kommer primært fra Central- og Østeuropa, Asien og Sydamerika.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bag Travel to Farm står Dansk Landbrug, Danske Landbrugsskoler, LandboUngdom, Dansk Agronomforening og Landbrugsraadet.