Abonnementsartikel

HP Tennisanlæg har specialiseret sig i etablering og servicering af en bred vifte af sportsfaciliteter

Enhver sportsgren har sin sæson, og således forholder det sig også med tennis. For HP Tennisanlæg, der som navnet viser, har speciale inden for etablering og pleje af blandt andet tennisfaciliteter, varer sæsonen dog lidt længere. For firmaet fra Ugerløse lidt syd for Holbæk varetager også forårs- og efterårsklargøring af tennisanlæg, hvilket i sagens natur sker før og efter spillesæsonen er overstået. Og sæsonen indeholder ikke blot tennis.

"Al leg og gode kampe starter på et godt grundlag", lyder budskabet på firmaets hjemmeside, og netop det gode grundlag vil HP Tennisanlæg gerne udføre. Foruden tennisanlæg anlægger firmaet efter eget udsagn alle typer sportsanlæg afhængig af formål og kundeønsker. Mulighederne spænder fra etablering og renovering af tennisbaner af grus, etablering til kunstgræsbaner og multibaner, vandingsanlæg samt faciliteter til petanque, beachvolley, basketball, atletikbaner, fodboldanlæg etc.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lang forhistorie

Firmaet er ejet og ledet af ægteparret Anders og Helle Madsen. Sammen med en stab på fire mand udfører de opgaverne i firmaet, der har en længere historie bag sig. Tilbage i 1923 skal firmaet have anlagt de første baner for Kløvermarkens Tennisklub i København.

Ingen i firmaet kan påstå at have været med dengang. Ægteparret overtog firmaet for godt fem år siden, da den tidligere ejer gik pensionens vej. Firmaet var dog på ingen måde fremmed for dem, idet Anders Madsen havde været ansat i 17 år.

Han havde dog valgt at gå egne veje og havde gennem tre år skabt sit eget lille firma, som byggede stålhaller. Da han blev kontaktet angående en mulig overtagelse af HP Tennisanlæg, havde han lysten til at vende tilbage.

- Det er svært at bygge en stålhal, hvis du kun er en mand på opgaven. Ved arbejdet med sportsanlæg kan mange opgaver løses af en person, og det giver mere fleksibilitet, siger Helle Madsen.

Og mobilitet, kunne man tilføje. Netop denne dag er hendes mand taget til Frederikshavn til en opgave.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Præcisionsarbejde

Det er primært sportsklubber og kommuner, der fylder i kundekartoteket, hvor også enkelte private kunder fra den nordlige ende af Sjælland samt skoler og institutioner er opført.

Da udbuddet er stort, favner opgaverne også bredt. Dog er det tennisanlæg, der er det primære.

- Det er tennisanlæg, vi er kendte for og eksperter i, men vi skal helt sikkert blive bedre til at fortælle om alle de ting, vi kan udføre, fastslår Helle Madsen.

Det praktiske arbejde består ofte helt konkret i at bygge et anlæg - tennis, fodbold eller noget tredje - op helt fra bunden. De forskellige lag i opbygningen lægges med stor præcision med hjælp fra laserstyrede maskiner. Lagene afrettes med en nøjagtighed på +/- 0,5 centimeter. Samme udstyr anvender firmaer også til afretning på ridebaner eller når firmaet skal udføre belægningsarbejde på en parkeringsplads.

- Det er lækkert med så mange fødekanaler. Det betyder, at vi som regel kan fylde ordrebogen året rundt. Det er meget sigende, at vi er i Frederikshavn i dag. Det giver mig den opfattelse, at vores navn er ved at bide sig fast. Man har et godt ry, når kunderne selv henvender sig, siger Helle Madsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vinteroprydning

Langt de fleste af tiltagene hos sportsklubberne landet over bliver finansieret fra kommunal side, og at ikke alle har penge at bruge, kan godt mærkes hos det lille firma.

- Det er mest i forhold til klargøringen af anlæggene, at kunderne forsøger at spare. Krisen kradser, og det ved vi jo, så der er ikke så mange penge hos kommunerne. Så må vi arbejde hårdere på andre områder, siger Helle Madsen.

Anders Madsen er selvlært i det, han udfører, og med nyansættelser i firmaet følger også en oplæring.

- Vi kan ikke finde nogen, som er udlært inden for vores branche. De kan godt køre maskinerne, men resten må vi selv oplære dem i. Mange søger job hos os, fordi de har hørt om os, og vi skal i hvert fald ikke være mindre, end vi er nu. Omvendt har vi heller ikke noget ønske om at blive for store, for Anders vil gerne have fingeren på pulsen på projekterne. Han indgår i arbejdet på lige fod med de øvrige folk, men når der skal tages beslutninger, er det selvfølgelig ham, der er chefen, og han står 100 procent for besigtigelser og tilbud. Vi kunne godt være 1-2 mand flere, men kun hvis det kan ske, uden at vi skal gå på kompromis med kvaliteten af arbejdet, siger Helle Madsen.

For at fastholde de oplærte folk er det ansat året rundt. Når vejret eliminerer arbejdet med nye projekter, anvendes tiden på at knuse rødgrus til kommende anlæg, oprydning samt at få serviceret og klargjort maskinerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klubberne lukker typisk ned omkring efterårsferien. En efterårsklargøring indebærer nedtagning af net, rengøring af banen, hvilket indbefatter fjernelse af ukrudt, alger og mos, og opfyldning af huller. Dræn efterses, brønde renses, og alle rekvisitter stilles i depot.

Den nye sæson begynder typisk i marts eller begyndelsen af april. Når vinteren er overstået, er der hektisk aktivitet i firmaet, for alle kunder vil have deres anlæg klargjort hurtigst muligt.

- I dette forår havde vi 350 klargøringer af anlæg. Først tager vi rødgrusbanerne og dernæst kunstgræsbanerne. Det er vejret, der bestemmer udførelsen, og Anders har helt styr på, hvor det er mest hensigtsmæssigt at starte og slutte. Hvor er der fortsat meget fugtigt i jorden osv., siger Helle Madsen.

Opgave i Grønland

Uanset om der er tale om et nyt anlæg, en omlægning, renovering eller blot klargøringer, så vil HP Tennisanlæg anbefale sig som en attraktiv samarbejdspartner. De kan udføre alle opgaverne selv, eller de kan levere materialerne til kunderne, som derefter selv kan udføre opgaverne, hvis de har mod på det.

Firmaet har blandt andet leveret materialerne til en multibane i Nuuk, Grønland og assisteret i opførelsen. Det krævede to mand i noget tid i Nuuk, men så var de også sikre på, at grundlaget for en succesfuld opførelse var i orden.