Store industrielle fjerkræfarme er roden til problemerne med fugleinfluenza ifølge nyhedsmail fra Center for Biodiversitet. Ved fjerkræ der går så tæt vil enhver virussygdom udvikle sig eksplosivt.

Center for Biodiversitet henviser til, at problemer med at kontrollere sygdomme, som er langt mere smittefarlige overfor mennesker end fugleinfluenza - såsom salmonella - er velkendte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den internationale dyrebeskyttelsesforening WSPA udgav i 2005 en omfattende rapport som blandt andet blev forelagt WHO i 2004. Denne beskriver de globale trusler fra intensiv dyreindustri.

Rapporten 'Industrial AnimalAgriculture - the next global health crisis?'

Derfor mener Center for Biodiversitet ikke, at man skal trække de private hobbybesætninger med ind i diskussionen om forholdsregner mod fulgeinfluenzaen, og hvorvidt de også skal spærres inde, fordi man frygter smitte herfra.

Endvidere skriver forfatteren at under tidligere sygdomsudbrud i fjerkræsektoren har Fjerkrærådet hver gang kørt den samme løgnekampagne frem i medierne for at fjerne opmærksomheden på den fjerkræindustriens egne problemer. For eksempel under det store udbrud af Newcastle Disease, hvor industrifjerkræets folk næsten dagligt beskyldte hobbyavlere for at være de skyldige.

Sandheden er ifølge Center for Biodiversitet, at alle 135 tilfælde af Newcastle Disease hos høns solgt fra en stor industrifarm til private. Faktisk er sygdommen aldrig opstået i hjemmeavlede hobbyfjerkræ i Danmark.