Abonnementsartikel

Seniorkonsulent Keld Olsen fra Rambøll Danmark A/S hædres for sin store viden om granitmaterialer

Brolæggerlauget under Dansk Byggeri har valgt at tildele Brolæggerprisen 2011 til seniorkonsulent Keld Olsen, Rambøll Danmark A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gennem årene har den 57-årige prismodtager arbejdet på adskillige brolæggerprojekter i Østjylland.

Aarhusianerne har ikke kunnet undgå at lægge mærke til byens nye nedgravede affaldscontainere med de karakteristiske affaldsøer i chaussésten og granitfliser. Og silkeborgenserne kender Norups Plads med de store granitfliser i forskellige størrelser uden for byens bank.

Men faktisk var det fritlægningen af Aarhus Å i midten af 1990'erne, der vakte Keld Olsens interesse for brolæggerfaget. Han blev dengang en del af et dedikeret projektteam med Stadsarkitektens Kontor i Aarhus, hvor arkitekt Poul Damgaard og Keld Olsen opbyggede et tæt samarbejde.

Officiel prisoverrækkelse

Brolæggerprisen er en anerkendelse for kreativ udnyttelse af fagets muligheder i respekt for dets tradition og arbejdsmetode.

Den tildeles efter indstillinger, der vurderes af Brolæggerlaugets priskomité, bestående af oldermand Claus Erik Johnsen, brolæggermester Kaj Bøje, æresmedlemmerne Carl J. Hansen og Finn Rasmussen samt laugskonsulent John Hvass.  

Artiklen fortsætter efter annoncen

Prisen overrækkes torsdag den 20. oktober klokken 14 hos Rambøll Danmark A/S, Olof Palmes Allé 22, 8200 Aarhus N.

Her vil Brolæggerlaugets oldermand, Claus Erik Johnsen, overrække en messingplade, et diplom og 25.000 kroner til Keld Olsen. Efterfølgende er prismodtageren og Brolæggerlauget vært ved et let traktement for cirka 100 særligt indbudte gæster.