Hidtil har det været forbundet med en del omkostninger, når hydraulikolien eller olie i slutdrev i en maskine skulle tjekkes for urenheder.

Ikke desto mindre har det været en nødvendighed, hvis man vil opnå en god driftsikkerhed og lav slidtage på systemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

At det er en god idé at kontrollere olien skal ses i lyset af, at 60 til 80 procent af alle driftsproblemer med hydraulik systemer stammer fra urenheder. Det viser en undersøgelse udført af teknologisk institut lavet for Brancheforeningen for Hydraulik og Pneumatik.

For at undgå disse urenheder og undgå store omkostninger på at sende olien til analyse, er firmaet Global Supplier blevet distributør af en ny patenteret måler til at analysere renheden i olien.

- Der er kommet en del partikeltællere på markedet, men flere af disse er kostbare og svære at betjene, siger Anders Nielsen, direktør hos Global Supplier.

- Derfor er der blevet udviklet en ny type måler specielt til felt- og værksteds-brug. Den er lille, transportabel, bruger ikke strøm og kan let betjenes uden ekstra udannelsesbehov, siger han.

Anders Nielsen vurderer, at servicemontører udstyret med en olierenhedsmåler ofte kan spare et servicebesøg, da de nu på stedet kan konstatere, om olien er forurenet og skal udskiftes.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Tidligere skulle de tage en prøve som skulle sendes ind til et laboratorium, og først derefter kunne man tage stilling til, hvad der efterfølgende skulle laves af service, fortsætter Anders Nielsen.

Olien måles gennem filter

Forskellen på EZ-Oilclean og traditionelle målere er, at den ikke tæller partikler, men angiver et måleresultat, som kan oversættes til ISO eller NAS renhedsklasser, der er normale anvendte standarder.

- Den fungerer ved at anvende princippet i den patenterede såkaldte "Pore Blockage Technology". Det vil sige at der måles på den mængde olie, som ved et givet tryk over en bestemt tid kan passere et specielt udformet filter (Pore Blockage Technology) og ikke antal af partikler, fortæller Anders Nielsen.

- Det giver de fordele, at den ikke tæller luft eller vand med som partikler, som en traditionel partikeltæller gør ved driftsmålinger.

- Til gengæld findes den ikke i dyre versioner med elektronisk skærm og udskrift af papirstrimler til dokumentation, fortsætter han.