John Deere´s fabrik i Horst, Holland startede i januar 2006 med at bygge et fuldt program af den nye 700-serie trailersprøjter.

De nye sprøjter er konstrueret og produceret helt fra bunden af John Deere, og serien består af tre forskellige modeller: Model 724 med et tankindhold på 2.400 liter, model 732 på 3.200 liter og 740 med 4.000 liters tank.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sprøjterne fås med bombredder fra 18 til 28 meter med to- eller tre-leds bomfoldning. De lette, men stærke sprøjtebomme med Z-bar parallelogramsystemet opnåede positive resultater i det tyske magasin Top Agrar.

I en test med to andre konkurrencedygtige maskiner opnåede 740-sprøjten en koefficient-afvigelse på bommen på kun 5,8 procent ved seks kilometer i timen og 4,4 procent ved 10 kilometer i timen, hvilket var den laveste værdi målt i testen.

Gennemtestet

For at skabe en driftsikker sprøjte har John Deere udført forskellige tests, hvor sprøjten er blevet udsat for forskellige belastninger.

Også komponenter og reservedele har gennemgået officielle tests på forskellige forskningsinstitutter rundt om i Europa.

Det har resulteret i en let og driftsikker sprøjte, der imødekommer de krav, landmanden stiller, fremhæver firmaet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Trailersprøjterne fås med forskellige kombinationer af træk - med eller uden sporfølgning.

Som ekstraudstyr kan 700-serien udstyres med en dobbeltleddet akselaffjedring, og de grønne sprøjter kan også leveres med John Deere´s nye ringlinie-cirkulationssystem.

Systemet holder sprøjtevæsken i cirkulation helt ud til sektionsventilerne og giver en hurtig opstart, når start-funktionen aktiveres på betjeningsstationen.